Kan vi diskutere vores menneskelighed, og kan uvilje mod coronarestriktioner vendes til at blive praktisk solidaritet med medmennesker, som lider langt hårdere konsekvenser af pandemien end os?
Vi står for at skulle implementere en ny affaldsordning, der blandt andet indeholder tekstilaffald, i løbet af det næste år. Det ville have været en stor fordel at basere ordningen på dokumenterede tekstilindsamlingsdata fra hele Norden i perioden 2017-2020. Men det kan vi ikke, for EU har ikke vist interesse.
Hvis alle mennesker skal kunne indånde frisk luft, drikke rent vand og være i rimelig sikkerhed for naturkatastrofer kræver det, at de, der er årsag til forureningen og katastroferne, stopper.
667 tons nyt tøj bliver årligt sendt til forbrænding i Danmark. Produktionen af denne tøjmængde har krævet 667 tons kemikalier og 233 millioner liter vand til stor skade for miljøet.
I 2025 skal alle EU-lande indføre separat indsamling af tekstiler. I den forbindelse har Miljøstyrelsen udsendt en spændende rapport om erfaringer fra seks lande tæt på Danmark. Det er spændende og vigtig læsning.
Folketingets nye aftale om en klimaneutral affaldssektor taler meget om genanvendelse af affald. Hvad blev der af forberedelse til genbrug? Det er trods alt en højere prioritet i affaldshierarkiet.
Et indslag i TV Avisen oplyste, at oliepriserne har nået et niveau, hvor det begynder at koste olieselskaberne penge at udvinde olien. Det er dét, der er smertepunktet. Ironisk nok medvirker netop coronakrisen til visse miljøforbedringer.
Det er vigtigt at afgøre, hvem der er skyld i klimakrisen. Ikke for at få placeret skyld, så andre kan fralægge sig ansvar, men for at kunne navigere rigtigt og sætte ind med beskyttelse af vores planet og dens liv dér, hvor det får den største virkning.
Seriøse zoologer holder øje med bjerggorillaungen Nyakabara og hendes 49 artsfæller. Udsendelsen ”Vilde dyreungers første leveår” var opmuntrende, fordi den viste dygtige menneskers utrættelige arbejde for at bevare det herlige liv i naturen, som er grundlaget for vores eksistens.
For mange har genbrug af tøj og sko altid været en del af hverdagen. Begrænset økonomi og begrænset adgang til nyt tøj gør genbrug nødvendigt. Genbrug har altid været helt indlysende fornuftigt. Det er ikke noget nyt. Det er bare helt normalt.
Sider