30 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Kultur

DEL ARBEJDEREN

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
fre. 23. apr - 2021
Maj måneds dokumentar er den fjerde i rækken af film, som Corona-filmklubben anbefaler og holder debatmøde om.
ons. 21. apr - 2021
Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har verdenspremiere på en brandaktuel film om en svensk morfars kamp for at hente sine syv livstruede børnebørn hjem fra al-Hol-lejren i Syrien. Ligesom i Danmark vægrer den svenske regering sig ved at hjælpe, og han må tage sagen i egen hånd.
tir. 20. apr - 2021
Bjørn Førde besluttede i 2018 at rejse gennem Zimbabwe for uanmeldt at opsøge nogle af de lokalsamfund, organisationer og mennesker, som han 25 år tidligere havde arbejdet tæt sammen med som udviklingsarbejder. Han ville se, hvad der stod tilbage. Det er der kommet en klog og læseværdig bog ud af.
tir. 20. apr - 2021
Forfatteren Hans Otto Jørgensen er vred over, at samfundet ikke støtter det gamle familielandbrug, men blot lader det forsvinde til fordel for det industrialiserede landbrug. Han skriver engageret og indigneret om sin egen slægt.
fre. 16. apr - 2021
Rapperen Sanganee er mange gange i sit 28-årige liv blevet konfronteret med sin hudfarve og med klasseforskelle i situationer, der har forbavset ham meget. For nylig sendte han sit første album på gaden.
tor. 15. apr - 2021
Jan Vogel har skrevet en bog om en barndom på børnehjem og om, hvordan denne barndom har sat sig dybe spor i hans ungdoms- og voksenliv. Forfatteren tager os med der, hvor det hele foregår. Han er nøgtern og hudløs ærlig, især om egne uheldige handlinger.
tor. 15. apr - 2021
Seks nye vindere er nu fundet i Arbejderklasselotteriet. Samtidig er der kommet seks nye spændende gevinster på lotteriet. Og du kan fortsat købe lodder til de to hovedgevinster, ophold på Hotel Gästis i Varberg, Sverige.
ons. 14. apr - 2021
Den tjekkiske komponist Erwin Schulhoff skrev musik til de spaniensfrivillige, til arbejderteater og til Det Kommunistiske Manifest. Han undgik ikke nazisternes kløer.
tir. 06. apr - 2021
Nu er hovedgevinsten i Arbejderklasse-lotteriet blevet fordoblet. Nu er der ikke kun ét, men to ophold på det svenske Hotel Gästis i Varberg på højkant. Samtidig kan du deltage i uddelingen af Lenin-prisen.
ons. 31. mar - 2021
"Verden efter corona" vil være et gennemgående tema på årets røde sommerlejr, som nu er under planlægning. Om lejren kan gennemføres i uge 29 vil dog afhænge af de corona-restriktioner, som vil være gældende i juli måned.

Nyeste: Kultur

Kultur
23. apr. 2021 - 07:00
Corona-filmklubben om menneskehandel i Danmark Maj måneds dokumentar er den fjerde i rækken af film, som Corona-filmklubben anbefaler og holder debatmøde om.
23. aprCorona-filmklubben om menneskehandel...
Film
21. apr. 2021 - 15:00
Hjerteskærende film om børn fanget i SyrienDokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har verdenspremiere på en brandaktuel film om en svensk morfars kamp for at hente sine syv livstruede børnebørn hjem fra al-Hol-lejren i Syrien. Ligesom i Danmark vægrer den svenske regering sig ved at hjælpe, og han må tage sagen i egen hånd.
21. aprHjerteskærende film om børn fanget i...
Kultur
16. apr. 2021 - 07:45
En halv sodavand, nogle sorte stjerner og Marx satte gang i rapperen SanganeeRapperen Sanganee er mange gange i sit 28-årige liv blevet konfronteret med sin hudfarve og med klasseforskelle i situationer, der har forbavset ham meget. For nylig sendte han sit første album på gaden.
16. aprEn halv sodavand, nogle sorte stjerne...
Kultur
15. apr. 2021 - 14:00
Sidste gevinstrunde i Arbejderklasse-lotterietSeks nye vindere er nu fundet i Arbejderklasselotteriet. Samtidig er der kommet seks nye spændende gevinster på lotteriet. Og du kan fortsat købe lodder til de to hovedgevinster, ophold på Hotel Gästis i Varberg, Sverige.
15. aprSidste gevinstrunde i Arbejderklasse-...
Kultur
14. apr. 2021 - 10:10
Komponisten Erwin Schulhoff satte Manifestet i musikDen tjekkiske komponist Erwin Schulhoff skrev musik til de spaniensfrivillige, til arbejderteater og til Det Kommunistiske Manifest. Han undgik ikke nazisternes kløer.
14. aprKomponisten Erwin Schulhoff satte Man...
Kultur
06. apr. 2021 - 12:56
Endnu en hovedgevinst i Arbejderklasse-lotterietNu er hovedgevinsten i Arbejderklasse-lotteriet blevet fordoblet. Nu er der ikke kun ét, men to ophold på det svenske Hotel Gästis i Varberg på højkant. Samtidig kan du deltage i uddelingen af Lenin-prisen.
06. aprEndnu en hovedgevinst i Arbejderklass...
Kultur
31. mar. 2021 - 13:00
Rød Sommerlejr forberedes på trods af corona"Verden efter corona" vil være et gennemgående tema på årets røde sommerlejr, som nu er under planlægning. Om lejren kan gennemføres i uge 29 vil dog afhænge af de corona-restriktioner, som vil være gældende i juli måned.
31. marRød Sommerlejr forberedes på trods af...