29 Apr 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Mads Krøger Prammings blog

En enig Højesteret fastslog for få dage siden, at den praksis, kommunerne havde brugt med at træffe afgørelser med tilbagevirkende kraft, var ulovlig.
Hvis vi skal have løst problemet med den kommunale kreativitet, kræver det en holdningsændring. Loven er sådan set god nok. Problemet er, at kommunerne gør alt hvad de kan for ikke at overholde den.
Efter fleksjobreformen i 2013 er der landet over indført rehabiliteringsteams, som nu har det afgørende ord i forhold til, om en syg borger har ret til hjælp eller eventuelt må klare sig selv.
Kan det tænkes, at motivet for angrebet på Charlie Hebdo ikke har været at angribe vores borgerrettigheder, men "bare" vrede, hævn og religiøs fanatisme?
Beskæftigelsesministeriet har nu kastet sig over en gruppe, der hidtil har været overset i reformbølgen: De borgere, der er kommet til skade på arbejdet. Hovedbudskabet er mindre erstatninger.
Massere af store gennemarbejdede undersøgelser fra andre lande viser, at brandfolk har en forhøjet risiko for at få kræft. Alligevel kan de ikke få erstatning i Danmark.
Den 1. juli 2014 trådte der nye regler i kraft for det såkaldte to-instansprincip. Som det ligger i tiden, var hovedformålet at spare penge, og der kan være grund til bekymring.
I dag bliver syge borgere placeret i årelange ressourceforløb på meget lave ydelser. Som kompensation tildeles de en mentor, hvis opgave det er at få en uhelbredeligt syg borger tilbage på arbejde.
Særloven er ikke nogen god løsning, og hvorfor gælder den ikke også for civilt ansatte, der er blevet traumatiseret af deres arbejde?
Det er helt fundamentalt princip i forvaltningsretten, at afgørelser skal begrundes. Men ikke i sager om fri proces, hvor Procesbevillingsnævnet tager stilling.

Sider

Abonnér på RSS - Mads Krøger Prammings blog