19 Jul 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Endnu en hovedgevinst i Arbejderklasse-lotteriet

Gevinstchancer fordoblet

Endnu en hovedgevinst i Arbejderklasse-lotteriet

Nu er hovedgevinsten i Arbejderklasse-lotteriet blevet fordoblet. Nu er der ikke kun ét, men to ophold på det svenske Hotel Gästis i Varberg på højkant. Samtidig kan du deltage i uddelingen af Lenin-prisen.

Leninbadet på Hote Gästis i Varberg.
FOTO: Gästis
1 af 1

Arbejderklasselotteriet har fået stor støtte fra Arbejderens læsere, og der er indtil nu blevet spillet flittigt på de mange gevinster.

Rigtig mange vil gerne vinde hovedgevinsten, som er et ophold på det svenske Hotel Gästis i Varberg. Derfor har Lotteri-gruppen forhandlet sig til en gevinst mere og dermed fordoblet vinderchancerne i spillet om hovedgevinsten. 

Leninbadet er en verden helt for sig: Med bassin, koldkar, dampbad og fodbad er det en kopi af det bad, som først blev bygget i kælderen til pigeinternatet Smolnij i Sankt Petersborg.

Lotteri-gruppen, som kommer fra Kommunistisk Partis afdeling Nord i København, har været så heldige at få endnu en suite på Gästis i forbindelse med uddelingen af Leninprisen den 23. oktober 2021.

Lodder til hovedgevinsten spilles i orange serie og koster 25 kroner. For at købe lodder skal du sende en sms til 50 77 79 12 eller en mail til hs@arbejderen.dk. Angiv hvor mange lodder du ønsker at købe og skriv dit navn og mobilnummer.

>> LÆS OGSÅ: Ny runde af lodder i Arbejderklasse-lotteriet

Ikke én hovedgevinst – men to

Den 1. maj trækker Claus Westergreen, formand for 3F BJMF, lod blandt de mange, der har købt lodder til hovedgevinsten Gästis, brudesuite og Leninpris for to personer. Når vinderen er fundet, vil der bagefter blive trukket en identisk gevinst. 

Hvis det under trækningen af de to gevinster viser sig, at begge vindernumre er købt af den samme person, vil der her blive trukket et nyt nummer. Meningen med at lægge endnu en gevinst på Arbejderklasselotteriets hovedgevinst er, at to vindere nu skal have mulighed for at opleve hotellet og festlighederne omkring Leninprisens uddeling. 

Gästis

Den nye gevinst vil være et ophold for to i en af de hyggelige suiter på Gästis. Og som i den første hovedgevinst vil der også her være adgang til Leninbadet, deltagelse på Varberg Teater hvor Leninprisen for både 2020 og 2021 overrækkes, en festmenu som indtages på hotel Gästis og adgang til aftenens fest med levende musik ved Ritschard & Krokodilletårerne samt morgenbuffet næste morgen.

>> LÆS OGSÅ: Leninprisen samler kulturfolk og de røde

Hotel fyldt med bøger og Leninbad

Hotell Gästis med Leninbadet og søster hotellet Havana ligger midt i Varberg, bare et par minutters gang til strand, Varbergs fæstning og de populære torvehaller. 

Hotellet er kendt for sin hyggelige indretning og stemning og for sine mange tusinde bøger, som gæsterne gerne må læse.

Leninbadet er en verden helt for sig: Med bassin, koldkar, dampbad og fodbad er det en kopi af det bad, som først blev bygget i kælderen til pigeinternatet Smolnij i Sankt Petersborg 1806-08. Efter revolutionen var Lenin en ofte set badegæst i dette bad frem til at den sovjetiske regering flyttede til Moskva og Kreml.

I dag skaber de 75.000 koboltblå kakler sammen med varmen, de levende lys, billederne og interiøret med blandt andet buster af Lenin en magisk stemning. 

>> LÆS OGSÅ: I bad med Lenin

Leninprisen

Leninprisen uddeles hvert år til en forfatter eller kunstner, der har sit virke i Sverige og som arbejder samfundskritisk og i oprørsk venstrefløjs-tradition.

Enhver kan nominere en kandidat til Leninprisen. Prismodtagerne udvælges af en komité, der er ledet af den tidligere hoteldirektør for Gästis, Lasse Diding. Den højtidelige prisoverrækkelse foregår på det atmosfærefyldte Varberg Teater.

Med Leninprisens 100.000 svenske kroner er den en af Sveriges store kulturpriser – og uden tvivl også den mest omstridte.

>> LÆS OGSÅ: Nina Björk modtager Leninprisen 2021

Gästis

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. apr. 2021 - 12:56   06. apr. 2021 - 13:43

Arbejderen

bi@arbejderen.dk
Arbejderklasselotteriet
 • Arbejderklasselotteriet løber over tre måneder med start den 15. februar 2021. Frem til den 15. maj gennemføres fire trækninger af gevinster.

 • Salg af lodder finder sted fra den 15. i måneden klokken 12.00 til den 14. i efterfølgende måned klokken 18.00. Salg af lodder til hovedgevinsten finder sted frem til 30. april klokken 18.00. 

 • Trækning af måneds-lotterier sker klokken 12.00 den 15. i månederne marts, april og maj. Trækning af hovedgevinsten sker den 1. maj klokken 12.00 af Claus Westergreen fra 3F BJMF.

 • Vindernumrene offentliggøres efterfølgende på Arbejderen.dk. 

 • Vindere af gevinster henvender sig til Lotterigruppen for at få gevinsten udleveret. Det sker på mobil 50 77 79 12 eller mail hs@arbejderen.dk.

 • Oplevelsesgevinster kan først blive indløst, når situationen omkring coronapandemien tillader det. Tidspunktet for oplevelsesgevinster besluttes af den, der donerer sin tid, hvorefter det aftales nærmere med vinderen. 

 • Gevinster kan ikke ombyttes til kontanter. Ikke indløste gevinster vil efter seks måneder regnet fra den 15. maj 2021 tilfalde Forlaget Arbejderen.

SÅDAN GØR DU

 • For at købe lodder skal du sende en sms til 50 77 79 12 eller en mail til hs@arbejderen.dk. Angiv farven på de lodder, du ønsker at købe, og hvor mange af hver farve, og skriv dit navn og mobilnummer.

 • Send beløbet, der svarer til det ønskede antal lodder, til MobilePay nummer 36 26 27.

 • Lodder til hovedgevinsten koster 25 kroner. Alle andre lodder koster 15 kroner. 

 • Køb af lodder ekspederes i den rækkefølge, bestillingerne kommer ind. Ved køb af et lod får man det nummer, den enkelte farve er nået til. Numre på lodderne er fortløbende. Der ekspederes køb af lodder hver dag mellem klokken 12.00 og 20.00

 • Personer, der har planlagt lotteriet, der trækker numrene, eller arbejder med at styre lister over solgte lodder, deltager ikke selv i lotteriet.

 • Hvis du har spørgsmål til lotteriet eller reglerne, kan du kontakte Lotterigruppen på mail hs@arbejderen.dk

Hovedgevinster

Gästis, suite og Leninpris

De to hovedgevinster i Arbejderklasselotteriet indeholder følgende:

 • Ophold for 2 personer på hotel Gästis i Varberg, Sverige, fra lørdag den 23. oktober 2021 til søndag den 24. oktober.
 • Overnatning i suite.
 • Adgang til overrækkelsen af Leninprisen for 2021 og 2020, der foregår på Varbergs Teater klokken 13.00. Priserne overrækkes af Lasse Diding.
 • Festmenu på hotel Gästis.
 • Stor fest med musikunderholdning af David Ritschard & Krokodilletårerne.
 • Morgenmadsbuffet.
 • Tur i Lenin badet.

Hvis uddelingen af Leninprisen bliver udsat til en anden weekend, flyttes denne gevinst også med over.

Hvis du ikke har lyst til at deltage i overrækkelsen af Leninprisen, eller du er forhindret den weekend, kan du booke et andet ophold på hotellet. (Det vil i så tilfælde indeholde overnatning for 2 i brudesuiten, morgenmad og tur i Lenin badet).

Lodderne sælges i orange serie. Pris per lod: 25 kroner

Gevinsten trækkes 1. maj.

Læs mere om hote Gästis her

Læs mere om Leninprisen her