19 Jul 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Rød Sommerlejr forberedes på trods af corona

Politisk sommerferie for hele familien

Rød Sommerlejr forberedes på trods af corona

"Verden efter corona" vil være et gennemgående tema på årets røde sommerlejr, som nu er under planlægning. Om lejren kan gennemføres i uge 29 vil dog afhænge af de corona-restriktioner, som vil være gældende i juli måned.

Rød Sommerlejr samler omkring 150 aktive mennesker i alle aldre. Her fra afslutningsfesten i 2019.
FOTO: Birthe Sørensen
1 af 1

På trods af corona er forberedelserne til årets røde sommerlejr på Svendborg Medie- og Sportsefterskole gået i gang.

Brænder du for solidaritet og et andet samfund – og har du lyst til at bruge en uge i selskab med andre, som har de samme drømme, så skal du tage med på Rød Sommerlejr.
Morten Ahrendt, Kommunistisk Parti

– Vi ved naturligvis ikke, om lejren kan gennemføres. Det vil afhænge af de corona-restriktioner, som vil være gældende i juli måned. Men bliver det muligt, skal vi jo have tænkt tanker og lavet aftaler om programmet, og det er det, vi gør lige nu, siger Morten Ahrendt, som er tovholder på forberedelserne til Rød Sommerlejr, som Kommunistisk Parti står bag.

"Sommerlejr" er måske så meget sagt. For i virkeligheden er det mere et højskoleophold, hvor man kan deltage i så meget af programmet, som man har lyst til. Man bor på værelse med bad og toilet, og der er i det hele taget fine faciliteter.

– Det er en uges politisk ferie og højskole, hvor der er plads til unge og gamle såvel som børn. Der er spændende politiske debatter sammen med kultur, sport og almindelig råhygge, fortæller Morten Ahrendt.

Kan man ikke være med hele ugen, er det også muligt at deltage enkelte dage eller måske en halv uge.

Det hele foregår i uge 29 på Svendborg Medie- og Sportsefterskole, som ligger tæt på både strand, skov og Svendborg Centrum. 

Verden efter corona

"Verden efter corona" vil være et gennemgående tema på lejren.

– Alt, hvad der er sket det sidste år, har jo været påvirket af corona. Overenskomstkampen, den politiske kamp i Danmark, udviklingen i EU – ja i hele verden, siger Morten Ahrendt.

– Vi vil gøre en status – også over hvad vi har lært i det her år. Vi har blandt andet lært, at der er en sammenhæng mellem udviklingen af pandemier og klimakrisen – ja hele den økologiske krise.

– Og så har vi også set, at på trods af en verdensomspændende sundhedskrise, så klarer de rigeste sig vældig godt, mens det er den brede befolkning og de fattigste, som bliver hårdest ramt. Det har vi planlagt nogle spændende debatter om, fortæller Morten Ahrendt.

Traditionen tro vil der være debatter hver formiddag, og så vil der være workshops og andre tilbud eftermiddag og aften. Onsdag er der fridag for de politiske debatter. Her vil der være udflugter i lokalområdet – eller du kan deltage i en særlig temadag om politisk økonomi.

Solidaritet og socialisme

I de seneste år har Rød Sommerlejr samlet omkring 150 aktive mennesker i alle aldre og fra hele landet. Fagforeningsaktivister, EU-modstandere, fredsaktivister med flere. Kommunistisk Parti lægger vægt på, at det ikke kun er et tilbud til kommunister. Traditionelt plejer der også at deltage medlemmer af andre venstrefløjspartier samt en del, der står udenfor partierne.

For børnene er der et særligt program. For børn mellem tre og elleve år er der aktiviteter om formiddagen. For de små børn under tre år vil der være indrettet et særligt legerum. Og børn, som er mellem 11 og 15 år, kan deltage på pionerlejren.

– Brænder du for solidaritet og et andet samfund – og har du lyst til at bruge en uge i selskab med andre, som har de samme drømme, så skal du tage med på Rød Sommerlejr, lyder opfordringen fra Morten Ahrendt.

Han forsikrer samtidig om, at såfemt lejren bliver gennemført, vil alle corona-retningslinjer naturligvis blive fulgt, og der vil være særlig opmærksomhed omkring hygiejne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


31. mar. 2021 - 13:00   31. mar. 2021 - 18:52

Ferie

bi@arbejderen.dk
Rød Sommer 2021
  • Rød Sommer – politisk højskole og ferie – arrangeres af Kommunistisk Parti. Det foregår på Svendborg Medie- og Sportsefterskole. Der er indkvartering på dobbelt- eller enkeltværelser, som har eget bad og toilet. Det er også muligt at have telt med.

  • Lejren starter søndag den 18. juli om eftermiddagen og varer til lørdag den 24. juli.

  • Priser: Voksne 1900 kr. pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse 500 kr. Studerende, pensionister og arbejdsløse 1300 kr. Unge under 18 år 1000 kr. Børn 2-15 år 500 kr. Børn 0-2 år gratis. Alle priser er for hele ugen og dækker overnatning, fuld forplejning samt deltagelse i de politiske arrangementer. 

  • Det er muligt at deltage på en del af lejren for 400 kr. pr. døgn. 1000 kr. for tre døgn.

  • Tilmelding: mail til sommerlejr@kommunister.dk eller på telefon 50 77 79 13.