19 Jul 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Corona-filmklubben om menneskehandel i Danmark

Lockdown-initiativer

Corona-filmklubben om menneskehandel i Danmark

Maj måneds dokumentar er den fjerde i rækken af film, som Corona-filmklubben anbefaler og holder debatmøde om.

FOTO: Pixabay
1 af 1

Den fjerde film i Corona-filmklubben handler om dansk flygtningepolitik – set fra en afrikansk mands synspunkt.

I Danmark mangler myndighederne forståelse for, at mennesker udsættes for menneskehandel.

Filmen er en dokumentar, hvor historien har sit udspring i Afrika. Vi følger en mand, der bliver handlet gennem flere lande for at ende med at sælge stoffer på en gade i Danmark. Men han nægter at ende som offer og nægter at betale gælden til bagmændene. I stedet kæmper han og ender med at blive et stærkt og bevidst menneske, der går ind i kampen for flygtninges rettigheder i Europa.

I Danmark mangler myndighederne forståelse for, at mennesker udsættes for menneskehandel, hvilket gør, at folk tit ender med at stå uden beskyttelse og bliver slaver for skruppelløse bagmænd. De bliver dermed ofre for Danmarks inhumane asylpolitik. 

Filmklub i tre måneder

Corona-filmklubben er snart tre måneder gammel og har cirka 45 medlemmer fra hele landet. Vi sidder i hver vores egen corona-sofa og ser filmklubbens udvalgte film. En gang om måneden mødes en del af os på Zoom og debatterer emnet for månedens film.

Den næste debat foregår den 20. maj. Her vil Anders Fenger indlede. Han er medlem af internationalt udvalg i Kommunistisk Parti og skribent i Arbejderen. Han har gennem mange år rejst i andre lande og beskæftiget sig med mellemfolkelige relationer og med udviklingen i forskellige dele af verden. Han har et godt kendskab til mange lande i Afrika, et af de områder i verden, som vi desværre hører alt for lidt om i mainstreammedierne.

Vi glæder os derfor til at byde ham velkommen som oplægsholder på debatten om denne stærke og personlige film.

Sådan bliver du medlem

Du kan blive medlem af Vores Kulturs Corona-filmklub ved at sende en mail til kontakt@vores-kultur.dk eller sende en sms med teksten "Corona-filmklub" og din mailadresse til mobil 51 900 960. Derved får du et link til månedens film, information om hvordan debatten foregår og et MobilePay-nummer til indsættelse af støttebeløb.

Medlemskabet er gratis, men vi opfordrer folk til at donere 50 kroner for hver måned, de ønsker at se film. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond. Du vil kunne se film fra sofaen i din egen stue, når det passer dig.

Du kan også deltage i en onlinedebat om filmen den 20. maj. Møderummet på Zoom åbner klokken 19:30, og debatten starter klokken 20:00. Har du brug for teknisk hjælp til at komme på Zoom, kan du få hjælp på mobil 27 12 78 69. Her sidder Thomas klar fra klokken 19:15.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


23. apr. 2021 - 07:00   10. maj. 2021 - 15:40

Vores Kultur

bi@arbejderen.dk
Corona-filmklub
  • Kulturgruppen under Kommunistisk Parti, Vores Kultur, har taget initiativ til "Corona-filmklubben".

  • I filmklubben kan du opleve månedens film, når det passer dig, i din egen stue og senere deltage i en virtuel debat om filmen.

  • Du bliver medlem af Corona-filmklubben ved at sende en mail til kontakt@vores-kultur.dk eller ved at sende en sms med teksten "corona-filmklub" og din mailadresse til mobil 22 31 63 87. 

  • Hver måned vil en ny film blive beskrevet i Arbejderen. Titlen på filmen afsløres dog ikke. Den får man først ved at melde sig ind i filmklubben.

  • Medlemskabet er gratis, men vi opfordrer dig til at donere 50 kroner for hver måned, du ønsker at se film. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond. 

  • Filmklubbens medlemmer får et link til "månedens film" og information om, hvordan debatten foregår. Hver måned vil der være en kompetent oplægsholder til  debatten.