20 Sep 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Årets 10 mest læste artikler

Tilbageblik

Årets 10 mest læste artikler

Mens julefreden sænker sig over de coronaramte danske hjem, tager vi på Arbejderen et tilbageblik på året, der gik, og bringer dig de ti mest læste artikler fra 2020.

FOTO: Markus Winkler/Pexels
1 af 1
  1. Cubas medicin mod corona er efterspurgt
    Artiklen fra 17. marts handler om Cubas beredskab i starten af pandemien. 400 cubanske læger er klar til at hjælpe i andre lande, og de kan tage en medicin med, som har hjulpet i Kina.

  2. Ny epidemilov giver vidtgående magt til minister
    Artiklen fra 6. november handler om det nu forkastede forslag til en ny epidemilov, som ville give den til enhver tid siddende sundhedsminister ret til at beslutte, at en sygdom er "samfundskritisk" – hvilket udløser en række magtbeføjelser til ministeren.

  3. Store firmaer betaler nul kroner i skat for femte år i træk
    Artiklen fra 4. marts handler om, at det for nogle virksomheder kniber med at få pengepungen frem og betale til fællesskabet. Det viser de seneste åbne skattelister for 2018, som Skattestyrelsen netop havde offentliggjort.

  4. Wolt og de flammegrillede fristelser 
    Artiklen fra 9. marts handler om Wolt, som har vokset sig store på at bringe mad ud via såkaldte kurérpartnere, som er "selvstændige" bude. 3F mener, at det er et problem, at Wolt ikke vil påtage sig et arbejdsgiveransvar. Herved kommer arbejdet i praksis til at fungere som social dumping.

  5. Søren sultestrejker i protest mod Sønderborg Jobcenter 
    Artiklen fra 14. januar handler om Søren Thomsen, som siden 2. januar har sultestrejket for at råbe kommunen op omkring forhold på jobcentret, som han finder dybt kritisable. Han mener blandt andet, at han er blevet trukket i sin ydelse på et fejlagtigt grundlag.

  6. Over fem millioner er frataget stemmeret ved valget i USA
    Artiklen fra 22. oktober handler om, at over fem millioner mennesker har mistet deres ret til at stemme ved årets præsident- og kongresvalg i USA, fordi de er blevet dømt for at begå kriminalitet. Det er især sorte og latinamerikanere, der har mistet deres demokratiske ret. 

  7. Beboere i Slagelse skal aflevere straffeattester hvis de vil blive boende 
    Artklen fra 24. februar handler om et krav til beboere i den almene boligafdeling Schackenborgvænge i Ringparken i Slagelse: Hvis du vil blive boende i din lejlighed, når det private investeringsselskab Estate Invest overtager din bolig, så skal du aflevere en straffeattest.

  8. Minister afviser fortsat afskaffelse af gensidig forsørgerpligt 
    Artklen fra 27. februar handler om, at det vil koste 460 millioner kroner at fjerne den modregning, der sker af førtidspension og folkepension, hvis samleveren har en indtægt over en vis størrelse. Altså langt mindre end de 12,3 milliarder, der blev nævnt gang på gang under førstebehandlingen af borgerforslag.

  9. Murere bygger mur i protest mod højere pensionsalder 
    Artiklen fra 18. august handler om, at nordjyske murersvende gennemførte en protest mod, at et flertal i Folketinget senere på året beslutter, at pensionsalderen skal stige til 69 år.

  10. Advokat: En dårlig dag for offentligt ansattes ytringsfrihed 
    Artiklen fra 6. februar handler om Bitten Vivi Jensen, som har været med til at sparke en vigtig debat i gang, men ender med at blive straffet. Det er problematisk, mener advokat Mads Pramming.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. dec. 2020 - 06:11   24. dec. 2020 - 06:12

Året der gik

as@arbejderen.dk