På DKP's 35. kongres blev et forslag om et program for Danmarks udtræden af EU forkastet.
Det på trods af at vi oplever nedskæringer på en lang række områder i samfundet, som er dikteret af EU.
Der er ingen fremtid for et DKP, der vil arbejde for kapitalismen, som gennemlever en af de dybeste kriser i århundreder.
Det gælder inden for ældreområdet, sundhed, transport, uddannelse, psykiatrien, daginstitutioner og mange andre områder.
På DKP's landspartikonference i 2019 blev et forslag om dansk udtræden af EU ligeledes forkastet med den begrundelse, at kampen for suverænitet mere var et spørgsmål for landene i Mellemøsten!
Nu foreligger oplægget til DKP's 36. kongres i september i år, og der står intet i oplægget om udmeldelse af EU.
Hvorfor dette kursskifte i partiets politik?
Det hænger sammen med Enhedslistens kursskifte i 2019, hvor partiet valgte at opstille i konkurrence med Folkebevægelsen mod EU med det resultat, at Folkebevægelsen mistede sit mandat.
Det kursskifte, som DKP har foretaget, markerer et skifte fra en revolutionær til en reformistisk politik, hvor det gælder om at tilpasse sig kapitalismen.
Der er ingen fremtid for et DKP, der vil arbejde for kapitalismen, som gennemlever en af de dybeste kriser i århundreder.
DKP må genfinde sin plads blandt dem, der vil arbejde for en samfundsforandring. Det vil være en værdig måde at markere arbejderbevægelsens 150-årsdag i år og i det hele taget DKP's mangeårige unionsmodstand!
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278