Arbejderen holder ferie frem til den 9. august. Det betyder dog ikke, at vores læsere ikke skal have lidt godt at læse på. Her har du redaktionens ti bud på artikler fra det seneste år, som vi mener er værd at læse eller genlæse:
36-årige Michael Severinsen fra 3F har brugt de sidste fire år af sit liv på at skabe orden på et parallelt arbejdsmarked, som spiller efter helt andre regler end dem, vi er vant til i Velfærdsdanmark.
Der er masser af smil og karameller på våbenindustriens årsmøde - så længe der ikke bliver spurgt ind til krænkelser af menneskerettighederne og konsekvenserne af, hvad våbnene bliver brugt til.
Siden 2012 har en tomt i Københavns Sydhavn været hjem for hundredevis af udenlandske håndværkere, der er kommet til Danmark for at bygge hovedstadens nye metrolinje. Arbejderen har været på besøg i metroarbejdernes lejr.
Sangeren og komponisten Sebastian har beriget os med sine sange, musicals og prikken til folks politiske holdninger gennem fire årtier. Noget han har tænkt sig at fortsætte med. Læs interviewet med den folkekære musiker.
I år er det 75 år siden, Nazi-Tyskland angreb Sovjetunionen. I Danmark betød overfaldet, at den tyske besættelsesmagt krævede de danske kommunister arresteret og forbudt. Læs uddraget af bogen "De forvarede", som Arbejderen bragte på årsdagen den 22. juni.
I maj demonstrerede over 20.000 danskere mod regeringens omprioriteringsbidrag. Arbejderen var med og bragte en reportage fra protesterne, som udfoldede sig i 74 af landets 98 kommuner.
LivaRehab er et behandlingstilbud for mennesker med prostitutionsskader. De har hjulpet flere end 500 kvinder og mænd og kunne tidligere i år fejre fem års jubilæum.
"Det er et stort cirkus", siger Cristina Palabay fra den filipinske menneskerettighedsgruppe Karapatan om forårets præsidentvalg i det uroplagede land. Karapatan har mistet 40 af sine medlemmer de sidste 15 år på grund af træfsikre dødspatruljer og aggressive hærenheder. Læs interviewet med Cristina Palabay.
De fagretslige sager, hvor 3F hentede historisk store beløb hjem til ansatte på metrobyggeriet, var ikke så afgørende som ventet, for at de udenlandske arbejdere valgte at melde sig ind i fagforeningen. Derimod var den lokale 3F afdelings åbenhed og vilje til at hjælpe arbejderne og deres familier med rådgivning om problemer, der lå uden for arbejdet, afgørende for successen.
Vi vil have frihed og demokrati i Syrien. Men det er os syrere, som må løse vore egne politiske problemer. Udenlandske magter skal holde sig væk og stoppe med at støtte terrorister, siger Rima Sawah, engelsklærer i Homs. Læs interviewet med hende.
Ikke træt af at læse endnu? Der er naturligvis mange flere gode og spændende artikler med en klassevinkel fra ind- og udland, men for at finde flere må du selv gå på opdagelse på arbejderen.dk. God jagt og god sommer!
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278