28 Apr 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Læsermøde: Har coronakrisen gjort EU mere solidarisk?

Mød Karen Sunds

Læsermøde: Har coronakrisen gjort EU mere solidarisk?

Mandag den 26. oktober klokken 16.30 vil Karen Sunds analysere udviklingen i EU på et online-læsermøde, som Arbejderen arrangerer.

Karen Sunds er aktiv i Folkebevægelsen mod EU og medlem af Kommunistisk Parti.
1 af 1

PÅ EU-topmødet i juli blev der gennemført beslutninger, som blot nogle måneder tidligere ikke havde nogen gang på Jorden.

Dele af venstrefløjen har drømt om, at EU kunne udvikle sig til et vægtigt modstykke til USA-imperialismen. Men det kommer ikke til at ske.
Karen Sunds

Årsagen er coronakrisen, som blev brugt af EU-toppen til at træffe en række nye beslutninger.

Beslutninger som – hvis de gennemføres som planlagt – vil betyde et kvantespring i retning af en føderal forbundsstat med EU-kommissionen som en uhyre magtfuld regering.

Det mener Karen Sunds, aktiv i Folkebevægelsen mod EU og medlem af Kommunistisk Parti. 

Hun påpeger, at topmødets beslutninger har fået nogle til at mene, at EU er på vej i en ny, grøn og mere solidarisk retning. Men det afviser hun. 

"Hvis man gennemlæser de 64 siders konklusioner fra topmødet, står det lysende klart, at der ikke ét eneste sted bliver lagt luft til EU's traditionelle ultraliberale økonomiske politik. Der er ikke noget opgør med finanspagten på vej, der er ikke slækket på kravene til landene. 2020 er et undtagelsestilfælde", skriver Karen Sunds i en analyse i det nyeste nummer af Magasinet Arbejderen.

Mandag den 26. oktober klokken 16.30 vil Karen Sunds uddybe sin analyse på et online-læsermøde, som Arbejderen arrangerer.

Mødet bliver livestreamet på Facebook og på YouTube, og det vil være muligt for deltagerne at stille spørgsmål og komme med input i løbet af mødet.

"Jeg forstår udmærket, at dele af venstrefløjen og andre progressive kræfter havde drømt om, at EU kunne udvikle sig til et vægtigt modstykke til USA-imperialismen. Men det kommer ikke til at ske".

"Hvis vi først kan opnå den erkendelse, er der en god chance for, at EU-modstanden kan få frit løb på venstrefløjen også. Så kan vi måske undgå, at det går som i Storbritannien, at det er kræfter som UKIP, der tegner og leder den folkelige modstand", skriver Karen Sunds.

Online-læsermøde mandag den 26. oktober klokken 16.30. Du kan følge mødet på Facebook og på YouTube.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. okt. 2020 - 14:14   20. okt. 2020 - 11:31

EU-debat

bi@arbejderen.dk