10 Nov 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Nye sociale profiler i Arbejderen

Nye sociale profiler i Arbejderen

Arbejderen har i dag fem forskellige debatpaneler. I 2013 kommer der også et globalt debatpanel.

Nanna W. Gotfredsen (th) fra Gadejuristen starter som fast debattør i Arbejderen. Her er Gadejuristen fotograferet i forbindelse med, at de fik Retspolitisk Forenings ærespris Kafkatten i 2009.
FOTO: Retspolitisk Forening
1 af 1

I dag byder Arbejderen velkommen til den nye formand for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, som fast blogger i avisens socialpolitiske debatpanel.

- Debatten om socialpolitik er så væsentlig, at den bør tages i mange forskellige sammenhænge. Derfor er jeg glad for, at Arbejderen har startet et socialpolitisk debatpanel, siger Majbrit Berlau.

SE MAJBRIT BERLAUS BLOG HER >>

Avisens socialpolitiske panel startede op for knap et år siden. Nu forlader tre deltagere panelet enten på grund af alder eller jobskift. Vi siger farvel til Preben Brandt, Knud Vilby og Bettina Post.

I stedet kommer Majbrit Berlau, Nanna W. Gotfredsen fra Gadejuristen og Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer. 

Gadens stemme

- Med min deltagelse i debatpanelet vil jeg få gadefolket til at opleve sig selv blive hørt, siger Nanna W. Gotfredsen.

Hun er uddannet jurist, og har gennem de sidste 14 år arbejdet som gadejurist for misbrugere og andre socialt udsatte i København.

- Vi har fået meget positiv respons på det socialpolitiske panel og er glade for, at det er lykkedes at få tre så kompetente debattører ind som erstatning for de tre, vi må sige farvel til, siger Birthe Sørensen, Arbejderens redaktør.

På grund af den store succes med det socialpolitiske debatpanel besluttede Arbejderens redaktion, i forbindelse med relanceringen af avisen i efteråret, at starte yderligere fire debatpaneler op.

I løbet af de sidste tre måneder er der kommet paneler på det faglige område, omkring retspolitikken, økonomi, og senest er der kommet et politisk debatpanel til.

Bred politisk palet

Deltagerne i debatpanelerne spænder politisk meget bredt. Blandt debattørerne er kommunister, Enhedslistefolk, SF'ere, socialdemokrater, radikale og mange uden partitilhørsforhold, men med vidt forskellig baggrund.

FØLG DEBATTEN MED 3 UGERS GRATIS ABONNEMENT - BESTIL HER >>

Debatpanelerne har forskellig karakter. I det retspolitiske sidder for eksempel tre retspolitiske eksperter kendt fra den offentlige debat på området. I det politiske er der otte politikere fra fire forskellige partier, nogle medlemmer af Folketinget, andre beskæftigede med politik på det udenomsparlamentariske plan. 

Helt anderledes er det faglige debatpanel, som i dag består af hele 12 fagligt aktive folk fra fagforeninger eller arbejdspladser. Efter nytår bliver det endnu større, fordi der kommer en række offentligt ansatte til, som skal kommentere den offentlige overenskomstkamp.

- Med debatpanelerne ønsker vi at åbne avisen op og give plads til nogle af de vigtige diskussioner i forhold til, hvordan vi skaber et bedre og mere retfærdigt samfund, siger Birthe Sørensen. 

- Som det eneste dagblad med rod i arbejderbevægelsen har vi en forpligtigelse til at lægge spalter til debatter på centrale politiske spørgsmål.

I løbet af 2013 starter avisen også et globalt debatpanel, som vil sætte fokus på udviklingen udenfor Danmarks grænser.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. dec. 2012 - 08:12   22. dec. 2012 - 12:53

Idekamp

ur@arbejderen.dk