På denne dag i 1979 falder der dom i sagen Karen Silkwood versus Kerr-McGee. Det slås fast, at firmaer er ansvarlige for de arbejdere, de udsætter for radioaktiv stråling. Dommen falder fire et halvt år efter Karen Silkwoods død. Ved hendes død konstateres det, at hun har været udsat for massiv radioaktiv stråling på grund af sit arbejde i koncernen Kerr-McGee. Det er imidlertid ikke det, hun dør af.
Hun bliver dræbt i et trafikuheld, eller er det mord? I hvert fald sker uheldet under mystiske omstændigheder.
Det er en kendsgerning, at hun er en torn i øjet på koncernen. Hun er aktivist, og det første kvindelige medlem af fagforeningen Oil, Chemical and Atomic Workers Union. Hun kæmper for sikkerheden i koncernen. Fagforeningen er den dag i dag sikker på, at hun er blevet myrdet.
Hun er på vej til et fagforeningsmøde og et interview om forholdene i koncernen. Hun når ikke frem. Og det besynderlige er, at der ikke bliver fundet dokumenter i bilvraget - dokumenter hun med sikkerhed har medbragt.
Der er imidlertid ikke beviser på, at hun er blevet kørt af vejen. Men det kan undre, at hun selv har gjort det, da hun er en erfaren rally-kører. Det kan også undre, at områdets elite har travlt med at beskylde hende for at være spirituspåvirket.
Men det bliver tilbagevist af de blodprøve, der tages. De bekræfter blot, at hendes krop indeholder store mængder af radioaktiv stråling.
Der er lavet film over hendes liv og død med Meryl Streep i rollen som Karen Silkwood.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278