Dagbladet Arbejderen har talt med Socialdemokratiets retspolitiske ordfører, Morten Bødskov om rockerloven
Du siger, I har alvorlige betænkeligheder ved loven og alligevel går I ind for den. Hvorfor?
- Vi havde alvorlige betænkeligheder. Hovedårsagen til, at størstedelen af den socialdemokratiske folketingsgruppe nu siger ja, er de forbedringer, som vi har fået ind de sidste par dage. En af ændringerne er, at nu får en dommer adgang til det materiale, som politiet ønsker at hemmeligholde.
Men det bliver jo en anden dommer. Den dommer, der er inde i sagen, får jo ikke adgang til de oplysninger?
- Det er rigtigt. Men det er afgørende for os, at modsat tidligere så er domstolene ikke længere gummistempel for politi og anklagemyndighed. For det er ikke noget, der hører en retsstat til.
Regeringen har meldt klart ud, at rockerpakken er politisk bestillingsarbejde. Bekymrer det ikke socialdemokraterne sådan at gå højrefløjens ærinde?
- Jo det gør det da. Nu forholder jeg mig ikke så meget til hvilken retorik justitsministeren anvender. Det må hun jo sådan set selv om. Det vi forholder os til i den socialdemokratiske folketingsgruppe er om der er et behov for det her eller ej.
I kalder rockerne et 'ekstremt alvorligt problem af samfundsforandrende karakter'. Mens dommere og advokater i deres høringssvar efterlyser beviser for, at der er behov for denne lovpakke?
- I rigspolitichefens årlige redegørelse kan du finde beviser for at den organiserede kriminalitet, godt nok i begrænset omfang, men den har fundet fodfæste i Danmark.
- Man kan godt mene at rockerne ikke er noget problem. Man kan også mene, at når man ser på antallet af dræbte, så er der flere dræbte i trafikken, det er rigtig nok. Men man kan også godt mene, at man her har med at gøre en udvikling som er samfundsforandrende.
Rigspolitichefen mener, at de tiltag, som er sat i værk virker. Hvorfor så lave det her, når der er en så voldsom kritik af loven?
- Det er da et meget berettiget spørgsmål. Det er klart, at de tiltag man har sat i værk nu, de virker. Spørgsmålet er om de virker godt nok. Og spørgsmålet er om man i tilstrækkelig grad får fat i de bagmænd, som man har fokus på, og som man ved er der.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278