Oplev under Århus Festuge en abstrakt rejse i lys og lyd med inspiration i globaliseringens påvirkning af kunst og medier
Karen Thastum vil muligvis være kendt af Dagbladet Arbejderens læsere. Igennem flere år har hun rapporteret fra Berlins Internationale Filmfestival med stor indlevelse.
Men hun har mange andre talenter og kan i år opleves under Århus Festuge sammen med gruppen Tura Ya Moya med forestillingen Nord-Nordøst, 'en tværkunstnerisk multimediekoncert og installation med inspiration i globaliseringens påvirkning af kunst og medier.' Forestillingen bliver også betegnet som en abstrakt rejse i lys og lyd.
Produktionen er skabt udfra en 'kunststafet' med kunstnere, og komponister fra Danmark, Japan, Korea og Tyskland. En multimedie-total-installation inde og ude med brug af dias og filmprojektioner samt livemusik og buthodans.
Tura Ya Moyas Kunststafet blev startet under navnet 'ESTAFETTE SON' i 2002 og opført på Spøttrup Borg. Stafetten, der tog udgangspunkt i flagermusens signaler, er nu videreført østpå, hvor den har fået inspiration af østens klange og symboler.
Den japanske danser Minako Seki fortolker stafetten i buthodans; en slags 'antidans' der opstod i Japan i tresserne, inspireret af både det traditionelle No teater og moderne avantgarde.
For livemusikkken står blandt andre berlinerne N.U Unruh (fra Einsturzende Neubauten) og Udo Erdenreich samt Århus musikeren Jens Balder.
For diasinstallationen står Karen Thastum i samarbjede med Århus mediefirmaet IMAGIC.
Forestillingen er designet specielt til Ridehuset i Århus hvor projektet uropføres.
Nord-Nordøst. Ridehuset i Århus. 29. august kl. 20.00, 22.00 og 24.00. Entre: 120 kr. unge under 25 halv pris
TURA YA MOYA
TURA YA MOYA betyder 'Åndernes land' på Zulu, og består af Karen Thastum og Udo Erdenreich i samarbejde med en lang række kunstnere.
TURA YA MOYA blev startet i Danmark i 1989 af Karen Thastum, udfra konceptet at arbejde, med et tværkunstnerisk multimedialt udtryk. Gruppen arbejder med 'ny musik i interaktion med diasprojektioner og rum.'
Musikalsk eksperimenterer TURA YA MOYA med etnisk musik, modern trance, industrial, dub, jazz, big beat og middelaldermusik.
I Danmark har gruppen tidligere givet koncert og danseforestillinger i Mønsted Kalkgruber og på Spøttrup Borg.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278