Det begyndte med genopbygning af det krigshærgede Europa - i dag arbejder MS også i Afghanistan
Mellemfolkeligt samvirke fejrer sin 60 års fødselsdag i dag med en reception fra kl. 15 til 17 i foreningens hovedsæde i Borgergade 10 i København.
Alle er velkomne.
De fleste kender Mellemfolkeligt samvirke som ulandsorganisationen, der med frivillige bekæmper fattigdommen i den tredje Verden. Andre kender MS for arbejdet for lige rettigheder og pligter for etniske minoriteter i Danmark. Mellemfolkeligt Samvirke har mange dybe rødder, påpeger foreningens generalsekretær Lars Udsholt.
De tidsmæssige rødder går tilbage til november 1943, hvor tre mennesker mødtes i en lejlighed i København for at diskutere forsoning og frivillig indsats i genopbygningen af det sønderbombede Europa efter krigen. Den 24. januar 1944 fik foreningen navnet Fredsvenners Hjælpearbejde. Det blev i 1949 til Mellemfolkeligt Samvirke (MS).
Siden har aktiviteterne været mangfoldige. Arbejdet i ulandene var med til at bane vejen for den danske regerings officielle ulandsbistand med dannelsen af Danida. Gennem årene har MS udsendt omkring 5000 ulandsfrivillige. I 1970'erne støttede MS ANC's kamp i Sydafrika mod det racistiske styre.
I dag har MS programmer i Mellemamerika, Nepal og Afrika samt i Afghanistan. For tiden har organisationen cirka 150 frivillige udsendt.
Reception hos MS, Borgergade 10, København fradag den 23. januar fra kl. 15 til 17.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278