Debat om to perioder i Danmarkshistorien, hvor magtens Danmark behandlede flygtninge meget dårligt.
Danmarks behandling af flygtninge - kan vi være det bekendt? Offentligt debatmøde med fri entre.
Lørdag den 17. april kl. 14 - 17 i Byggefagenes Hus, Lygten 18, København NV
Dokumentationscenter mod Historieforfalskning (DmH) indbyder til debat om to perioder i Danmarkshistorien, hvor magtens Danmark behandlede flygtninge meget dårligt.
To foredrag lægger op til debat:
1: Historikeren Pia Knudsen, som har skrevet om flygtninge fra Hitler-Tyskland i årene 1933 til 1941. Det var dengang socialdemokrater og kommunister, som flygtede til Danmark i håb om at få en menneskelig behandling af politikere og myndigheder.
2: Advokat Kirsten Bindstrup, der har taget sig af mange flygtningesager i perioden omkring 1970 og frem til i dag. Stadige stramninger i flygtningeloven har ført til forskelsbehandlinger, som fjerner sig mere og mere fra de menneskerettigheder, der har været et vigtigt pejlemærke for dansk gæstfrihed, når flygtninge søgte til Danmark.
Debatten om de to emner er højaktuel efter Fogh-regeringens allerseneste stramninger af flygtninges ophold her i landet.
Lørdag den 17. april kl. 14 - 17 i Byggefagenes Hus, Lygten 18, København NV (med bus 6 A til hjørnet af Tagensvej og Lygten eller S-tog Linie F til Bispebjerg station.)
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278