06 Jul 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

ÅRHUS - Kamp for solidaritet

ÅRHUS - Kamp for solidaritet

Onsdag, 15. februar, 2006, 00:00:00

Når fanatismen er på dagsordenen, er det vigtig at fremhæve solidariteten. En uge med musik, debat og film i Cafe Oskar i Århus

Der er solidaritet på programmet hele næste uge i Café Oskar i Mejlgade 49.
Når fanatismen igen er på dagsordenen i Danmark og andre steder i verden, er det vigtig at fremhæve solidariteten, mener to medlemmer af DKP/ML, der har arbejdet med at få solidaritetsugen på skinner. Ugen er spækket med debat, film og musik. (Se annoncen her på siden.)
- Vi vil vise, at vi har nogle bud på, hvad vi skal gøre for at ændre samfundet ved at lave nogle fremadrettede aktiviteter og få unge med i dette arbejde. Jeg håber, at vi kan sætte gang i kræfter, der har lagt stille for længe, siger Andreas Grubbe, medlem af afdelingsledelsen af DKP/ML i Århus.
Han har fået flere positive reaktioner fra folk, der har set programmet for solidaritetsugen, der løber af stabelen fra mandag den 20. februar til den 24. februar.
- Vi vil bringe folk sammen, som egentlig tænker meget ens. Vi vil rejse nogle ideer og få nye folk tømret sammen, siger Sven Tarp, medlem af DKP/ML`s landsledelse. Han lægger vært på, at det ikke kun er diskussioner men også kultur, der bærer ugen igennem.
Blandt andet kommer Verner Brems, der har lavet plakaten til solidaritetsugen, og fortæller om kunsten i klassekampen. Det krydrer han med røde sange i løbet af aftenen. Programmet har en international dagsorden, som sætter solidaritet og udvikling af den antiimperialistiske bevægelse frem i front. Og ikke mindst bliver ugen en del af kampen imod terrorloven. Ugen bliver arrangeret i et samarbejde mellem Rød Ungdom, Kommunistisk Samling og så DKP/ML, der alle tre har til huse i Café Oskar.
- I en tid, hvor mange snakker om ytringsfrihed, bliver vores ytringsfrihed mindre og mindre. Jyllands-Postens kamp for ytringsfriheden er hykleri. De vil have lov til at nedgøre og fornærme et stort mindretal og på den anden side er de fuldstændig ligeglade, når det kommer til indskrænkningerne i ytringsfriheden ifølge terrorloven, siger Andreas Grubbe. Han fastslår, at solidaritetsugen også skal ses som et forsøg på at sætte en anden dagsorden, end den magthaverne har.
- Vi kan mærke, at der er ved at blive aktivitet igen omkring solidaritet, og hvad vi kalder for klassekamp. Det er nødvendig igen at rejse diskussioner, og at vi som parti bliver mere synlige. Det er ikke blevet mindre vigtigt af den arrogance og koloniherrementalitet, som regeringen føre sig frem med omkring Muhammed-tegningerne. Når fanatismen igen er på dagsordenen, er det vigtigt at tale om solidaritet, slutter Sven Tarp.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. feb. 2006 - 00:00   03. sep. 2012 - 11:44

Nyheder