100 år med de københavnske læreres fagblad. Arrangement på Københavns Bymuseum
Mandag den 7. januar er det 100 år siden, at Københavns Lærerforenings fagblad 'KK', 'Københavns Kommuneskole', udkom første gang.
Fødselsdagen vil blive fejret ved et arrangement på mandag i Bymuseets festsal. Fra klokken 15.00 til 16.45 er der to oplæg:
Mogens Blicher Bjerregaard, der er formand for Dansk Journalistforbund, vil holde et oplæg om ytringsfrihed og organisationsblades betydning.
Derefter giver Thorkild Thejsen, chefredaktør ved Danmarks Lærerforenings fagblad 'Folkeskolen', en kritisk og kærlig opsang til de københavnske læreres medlemsblad.
Herefter vil der være reception med en let anretning. Den er programsat til klokken 17.15 til 18.30.
KK, som det hedder i daglig tale, har gennem 100 år været et flittigt brugt bindeled mellem de københavnske lærere. De første 85 år udkom det hver uge i skoleåret. De seneste 15 år er det udsendt hver 14. dag med et oplag på godt 5000 eksemplarer.
KK vil på fødselsdagen udkomme som et jubilæumsnummer med en rejse gennem bladets og folkeskolens 100-årige historie.
Da KK udkom med nummer et i 1908, havde mange af børnene arbejde om formiddagen, drengene som svajere og pigerne som hushjælp, og så gik de i skole om eftermiddagen og sad måske og sov. Lyden af hestevogne kunne høres på Vesterbrogade, og der lå marker uden for brokvartererne.
Selvom der er sket meget, er nutidens mest brændende emner i skoledebatten de samme som dengang: Folkeskolens opgør med privatskolerne, kampen for fælles folkeskole for alle uanset social position og økonomisk formåen, lærernes uddannelse og løn, og vægtningen mellem elevernes paratviden og det menneskelige samvær mellem lærer og elev.
Københavns Bymuseum
Vesterbrogade 59 mandag 7. januar kl. 15-18.30
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278