Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie, SFAH, inviterer til historiefaglig debat
Er arbejderbevægelsen ikke et fænomen, hvis berettigelse befinder sig i fortiden? og burde dens historie derfor ikke skrives med det udgangspunkt?
Dette spørgsmål er afsættet for en historiefaglig debatbog: 'Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000', som historikerne Lars K. Christensen, Anette Eklund Hansen og Søren Kolstrup udgav i 2007.
Spørgsmålet blev stillet af en kritisk anmelder, historiker Jes Fabricius Møller, der pegede på arbejdskraftens fri bevægelighed såvel som individualisering som årsager til eroderingen af arbejderbevægelsens position og berettigelse i dag.
Heroverfor står de tre forfatteres syn på arbejderbevægelsen, hvor kontinuiteten ses som historieskriverens udgangspunkt i kraft af bevægelsens centrale element, lønarbejdet. Hvad betyder disse forskellige udgangspunkter, når arbejdernes historie skal skrives?
Forfatter Søren Kolstrup og anmelder Jes Fabricius Møller vil diskutere spørgsmålet onsdag den 6. februar klokken 19.30 på Arbejdermuseet i frokoststuen - ind i gården, til venstre, ned i kælderen.
Alle er velkomne, der er gratis adgang.
Rømersgade 22, København
onsdag 6. februar kl. 19.30
Se: www.sfah.dk
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278