Amnesti til afviste flygtninge
Amnesti til afviste flygtninge
På FN's Verdensdag for Flygtninge demonstrerer Kvinder i Sort på Kultorvet i København for amnesti til afviste flygtninge.
Den 20. juni er FN's Verdensdag for Flygtninge. I den anledning demonstrerer danske kvinder og kvinder fra asylcentrene Avnstrup, Kongelunden og Sandholm i fællesskab for asyl til de afviste asylansøgere, som fortsat ikke kan tilbagesendes, og som har årelange ophold i asylcentrene bag sig.
Det er syvende år i træk, at Kvinder i Sort markerer denne dag. Kravet er amnesti nu til de 727 afviste flygtninge.
Alle kvinder - klædt i sort - er meget velkomne den 20. juni klokken 12-13 på Kultorvet i København. Efter den tavse demonstration går deltagerne på cafe.
15 år i asylcenter
"727 afviste asylansøgere har siddet i centrene imellem tre og 15 år. De var gidsler for den tidligere regerings "faste og fair" asylpolitik, men deres situation er uændret. Og 29 af dem har nu siddet i centrene i 15 år eller mere (ifølge statistiske oplysninger fra Justitsministeriet, marts 2013). De har ikke kunnet tvangsudsendes i løbet af de mange år på grund af situationen i deres hjemlande, og de får stadig ikke fast ophold i Danmark. De sidder fastlåst i en elendig situation i asylcentrene."
Det skriver Kvinder i Sort i indkaldelsen til demonstrationen og fortsætter:
"Regeringens seneste ændring af udlændingeloven, L 130, som giver asylansøgere mulighed for at flytte ud af centrene efter seks måneder, løser ikke problemet for de nedbrudte asylansøgere, der allerede har siddet fast i asylsystemet i en passiv venten i så mange år. De har alle lidt alvorlig psykisk og fysisk overlast under de lange ophold i asylsystemet. Dette gælder ikke mindst kvinderne, som ofte har sværest ved at bryde centerlivets isolation.
Vi markerer FN's Verdensdag for Flygtninge med krav om reel beskyttelse af flygtninge i Danmark ifølge de internationale flygtningekonventioner, og vi kræver amnesti til de 727, som i mere end tre år har siddet som gidsler i det danske asylsystem. Disse menneskers skæbne er vores ansvar. De skal have opholdstilladelse! Kun derved kan de måske endnu nå at få et menneskeværdigt liv."