Arbejderhistoriefestival 2015
Arbejderhistoriefestival 2015
Der er gratis adgang til et væld af spændende foredrag på Arbejdermuseet på lørdag.
Med Arbejderhistoriefestival 2015 er det anden gang, at Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie i samarbejde med Arbejdermuseet slår dørene op til en hel dag med foredrag og debat om arbejderbevægelsens righoldige historie. Det sker lørdag den 25. april på Arbejdermuseet i København.
Formålet med festivalen er at oplyse om de faglige, sociale, politiske og kulturelle sider af bevægelsen og at give et historisk perspektiv på et samfund under voldsom forandring.
I et overflødighedshorn af foredrag kan du for eksempel høre om advokat Carl Madsen og hans sager (Da retten så rødt). Hør om 1915 – det år kvinderne (og en masse mænd) fik valgret; du kan høre om EU og den danske arbejdsmarkedsmodel; om fortidens tjenestepiger og nutidens au pairs har noget til fælles; og få et historisk perspektiv på kampen for ligeløn.
I festsalen klokken 11 bliver årets Arbejderhistoriepris uddelt. Arbejderhistorieprisen tildeles den student, som siden sidste afleveringsfrist har afleveret den bedste hovedfagsopgave, speciale eller ph.d.-afhandling om et tema inden for dansk eller international arbejderhistorie. Prisen er på 15.000 kroner.
Årets Arbejderhistoriepris går til historiker og ph.d. Heidi Vad Jønsson for sin undersøgelse af udviklingen i "Socialdemokratiets integrationspolitik fra 1960'erne og til 2000'erne". Prisen motiveres af Søren Bak-Jensen, direktør for museet. Klokken 13:30 i lokalet Louis Pio vil prismodtageren kort præsentere opgaven.
"Venstrefløjen og velfærdsstaten" hedder en debat mellem Peter Hummelgaard, Socialdemokraterne, Pia Olsen Dyhr, formand for SF, og professor Jørn Henrik Petersen.
Der er gratis adgang til festivalen, som er støttet af en lang række fagforeninger.
Rømersgade 22, København
lørdag den 25. april klokken 9:30-18