Efter slaget ved Orgreave
Efter slaget ved Orgreave
I Storbritannien rejses nu et krav om en undersøgelse af politiets optræden under minearbejderstrejken i 1984-85. Hør om det på mandag i Studiestræde 24 i København.
Kulminearbejdernes strejke i 1984-85 var den længste nationale strejke i Storbritanniens historie. I et år kæmpede 100.000 medlemmer af The National Union of Mineworkers, deres familier og støttegrupper i hundredvis af minearbejdersamfund for at forhindre en decimering af kulindustrien, der var grundlaget for deres samfund og det daglige brød.
Den 18. juni 1984 blokerede arbejdere Orgreave koksværk. De blev mødt af et meget talstærkt politi, som optrådte meget brutalt. Meget tyder på, at politiet og efterretningstjenesten på forhånd havde planlagt en militærlignende operation.
Minearbejdere blev udsat for den værste politibrutalitet, blev stillet over for alvorlige anklager om forstyrrelse af den offentlige orden. 95 minearbejere blev arresteret og løsladt igen uden at blive anklaget for noget, mens der var beskyldninger om, at politiet konstruerede falske beviser efter sammenstødet. Forhenværende betjente er siden stået offentligt frem og har tilbudt at bekræfte det.
The Orgreave Truth and Justice Campaign (OTJC) blev etableret i 2012 til at fremføre kravet om en offentlig undersøgelse af politiets optræden under blokaden. De blodige sammenstød er i dag kendt som “Slaget ved Orgreave”.
På et offentligt møde mandag den 13. marts klokken 17 i Studiestræde 24 over gården i København fortæller David Etherrington fra kampagnen om kravet. Der er mulighed for oversættelse.
Tilmelding på mail: leifmikkel@yahoo.dk