EU-debat i Slagelse: Danmarks retsundtagelse – fordel eller ulempe?
EU-debat i Slagelse: Danmarks retsundtagelse – fordel eller ulempe?
Debatpanel: Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Meta Fuglsang, folketingskandidat for SF, Morten Dahlin, folketingskandidat for Venstre. Offentligt debatmøde i Slagelse Biblioteks mødelokaler, Stenstuegade 3, tirsdag den 12. maj klokken 19:30. Arrangører: Folkebevægelsen mod EU, Venstre og SF.
Efter folketingsvalget skal danskerne igen til stemmeurnerne. Fem partier, S, R, SF, V og C, har indgået en politisk aftale om at ændre én af Danmarks fire undtagelser fra Unionstraktaten, nemlig retsforbeholdet. De har også aftalt, at emnet skal til folkeafstemning inden udgangen af marts 2016.
Hvis befolkningen stemmer ja ved den kommende folkeafstemning, ændres retsundtagelsen til en såkaldt tilvalgsordning, hvor Danmark er med i udvalgte områder af det overnationale retssamarbejde.
For at sikre at vælgerne får saglig information fra såvel nej- som ja-siden, er tre lokale politiske organisationer gået sammen om et debatmøde i mødelokalerne på Slagelse Bibliotek tirsdag den 12. maj klokken 19:30. Folkebevægelsen mod EU, SF og Venstre stiller hver med en debattør til mødet:
Rina Ronja Kari, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, og to lokalt opstillede folketingskandidater, nemlig SF's Meta Fuglsang og Venstres Morten Dahlin. Nogle af de spørgsmål, som der vil blive diskuteret på mødet, er:
- Hvad betyder retsundtagelsen for den menige dansker?
- Hvad sker der, hvis Danmark fastholder undtagelsen?
- Hvad er konsekvensen af en tilvalgsordning?
- Kan Folketinget stadig bestemme over det danske retssystem, strafferammer og asylpolitik?
Alle er velkommen til mødet. Der er gratis adgang.