Hvad blev der af arbejderne?
Hvad blev der af arbejderne?
Foredrag på Arbejdermuseet i København af historiker, ph.d. Thomas Roslyng Olesen: Hvad sker der med arbejderne, når arbejdspladserne flytter til udlandet?
Hvad blev der af alle de arbejdere, som var ansat på de store danske værfter, der i dag er lukket?
Det belyser historiker og museumsinspektør Thomas Roslyng Olesen i et foredrag på Arbejdermuseet i morgen den 6. marts.
»Gennem de seneste 30 år er størstedelen af den danske værftsindustri bukket under for den stigende globale konkurrence.
Værftslukningerne betød imidlertid ikke afslutningen på dansk maritim industri. Fra de lukkede værfter etableredes en række nye virksomheder, der i dag giver langt større indtjening end værfterne.
Samtidig var der efter værfts-lukningerne stor efterspørgsel på værftsarbejdernes kompetencer i andre dele af dansk erhvervsliv. Dette bringer et nyt perspektiv i en tid, hvor problematikken om udflytningen af industriarbejdspladser er mere aktuelt end nogensinde«, hedder det i invitationen til fordraget.
Arrangør er Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie (SFAH).
Foredraget med titlen »Fugl Føniks? Transformationen af den danske værftsindustri« finder sted onsdag den 6. marts klokken 16 i Pio-salen på Arbejdermuseet, Rømersgade 22 i København. Entreen er 30 kroner, gratis for medlemmer af SFAH, som arrangerer foredraget.
Se flere SFAH-arrangementer på: