11 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Grøn omstilling og social retfærdighed

Grøn omstilling og social retfærdighed

Debat på Fagligt Ansvars landsmøde i Odense.

Deltagere diskuterer i en pause under en konference i Odense i august 2004 om Fagligt Ansvars grundlag.
FOTO: Bille
1 af 1
24 jan 2013

Mens arbejdsløsheden stiger, og de arbejdsløse falder ud af dagpengesystemet, bliver der skåret i velfærden i både stat og kommuner.

Der er brug for en ny kurs, mener Fagligt Ansvar, som sætter fokus på emnet torsdag den 24. januar klokken 10-14 på sit landsmøde på TAMU Centret, Rytterkasernen 13, Ryttergade i Odense.

Her vil repræsentanter for regeringspartierne og Enhedslisten lægge op til en debat om de politiske initiativer, der er lagt frem, og af de ideer og forslag, som fagbevægelsen og de sociale og grønne bevægelser har til at vende udviklingen.

Der er morgenkaffe fra klokken 9 og frokost med kaffe efterfølgende.

Det nærmere program følger.

Tilmelding til mads.pedersen@3f.dk snarest og senest mandag den 21. januar.

Om Fagligt Ansvar

Efter den borgerlige ”friheds- og velfærdssejr” i november 2001, var der mange - også blandt medlemmer og tillidsfolk i fagbevægelsen - som mente, at fagbevægelsen ikke havde gjort det godt nok, når valget kunne ende som det gjorde.

Der var brug for at få taget fagpolitiske diskussioner og gjort op med den måde, som tingene havde foregået på de seneste år. For at vise at fagbevægelsens organisationer og medlemmer står sammen, tog tillidsfolk fra såvel det private som det offentlige område initiativ til at indkalde til et stort protestmøde for tillidsfolk og fagforeninger den 1. marts 2002 i Silkeborg.

Mødet blev holdt, samtidig med at den borgerlige regering havde siddet i 100 dage, derfor var det naturligt, at de initiativer og forringelser, regeringen havde lagt op til, blev et hovedtema.

Men de 750 fremmødte tillidsfolk og fagforeninger - og dermed det største tillidsmandsmøde siden 1985 - tog også fat på fremtiden og diskuterede, hvordan der igen kunne tales politik i fagforeningerne og med medlemmerne, og hvordan der kunne arbejdes på tværs og sikres, at fløjene i arbejderbevægelsen samles.

Ud over en række konkrete initiativer, blandt andet indkaldelse til en faneborg den 20. marts 2002 mod regeringens indgreb i overenskomsterne, blev der besluttet at danne et bredt, tværfagligt og landsdækkende netværk for fagforeninger og tillidsfolk under navnet Fagligt Ansvar. Netværket er en fælles politisk platform for at skabe et troværdigt alternativ til den førte politik.

Princippet i netværket er, at alle fagforeninger og lokale tillidsfolk kan være med - men netværket er åbent for alle. Netværket kontaktes via mail.

Læs mere om "Fagligt Ansvar – et netværk for en bedre fremtid" på deres hjemmeside.

http://www.fagligtansvar.dk/