14 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Hvor står velfærdskampen efter KL-aftalen?

Offentligt møde

Hvor står velfærdskampen efter KL-aftalen?

Socialpolitisk Forening, Aarhus indbyder til offentligt møde i DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2.

Demo den 12. maj på Rådhuspladsen i København.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1
21 jun 2016

Forhenværende byrådsmedlem og tidligere lektor på Den Sociale Højskole Viggo Jonasen vil indlede debatten i aften klokken 19 i DOKK1, hvor Socialpolitisk Forening, Aarhus, afholder offentligt møde, efter at aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) er indgået.

"Det var en delsejr, at regeringen blev tvunget til at opgive omprioriteringsbidraget i sin oprindelige form, herunder at "bidraget" blev nedsat fra 2,4 to 0,5 milliarder årligt.

Men det ændrer dog ikke ved, at forliget betyder, at der fortsat kan forventes store besparelser i 2017 og 2018. Blandt andet på grund af "fortsat miniomprioriteringsbidrag" og stigende udgifter til flygtninge og ældre," skriver arrangørerne i indbydelsen og fortsætter:

"Derfor vil vi på mødet søge svar på: De budgetmæssige konsekvenser af KL-aftalen for Aarhus? De velfærdsmæssige konsekvenser af KL-aftalen og andet pres? Hvilke initiativer vil der komme fra fagforeningerne? Hvad kan vi gøre i forhold til de kommende besparelser?

En eventuel dannelse af en lokal "Velfærdsalliance" vil også indgå i debatten."

– Det eneste positive, der er at sige om denne aftale, er, at den havde været meget værre, hvis ikke det havde været for Velfærdsalliancens landsdækkende protest den 12. maj i 74 kommuner og for den massive modstand fra borgmestre, kommunalpolitikere, ansatte og borgere i hele landet. Den gode historie bag den dårlige aftale er, at det kan betale sig at protestere mod nedskæringer og kæmpe for bedre velfærd, udtaler Jan Hoby, næstformand i LFS (Landsforeningen for Socialpædagoger) og talsmand for Velfærdsalliancen, som lægger op til landsdækkende demonstrationer igen den 15. september.