14 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Made In Bangladesh – tæsk og trusler på tøjfabrikken

Offentligt debatmøde

Made In Bangladesh – tæsk og trusler på tøjfabrikken

Journalist Peter Rasmussen og fotograf Søren Zeuth har været i Bangladesh for Fagbladet 3F. Hos 3F Transport, Logistik og Byg i Aarhus lægger de op til debat med en fortælling i ord og billeder.

Tøj fra omkomne arbejdere i den sammenstyrtede Rama Plaza.
FOTO: Søren Zeuth
1 af 1
28 apr 2014

På den internationale arbejdsmiljødag den 28. april indbyder 3F Transport, Logistik og Byg i Aarhus og Fagbladet 3F til: "Made In Bangladesh – tæsk og trusler på tøjfabrikken" – om forholdene på syfabrikkerne i Bangladesh, hvor mange danske tøjfirmaer får produceret tøj.

Journalist Peter Rasmussen og fotograf Søren Zeuth har været i Bangladesh for Fagbladet 3F og lægger op til debat med en fortælling i ord og billeder. På mødet deltager også Fagbladets redaktør Brian Pabst.

Den 24. april 2013 kollapsede fabrikken Rana Plaza og dræbte over 1.100 arbejdere. Siden da har verdens store tøjfirmaer lovet bod og bedring. Alligevel udsættes de unge syersker ofte for vold og undertrykkelse, når de kræver deres ret.

Mange arbejder over 12 timer om dagen til under to kroner i timen og har svært ved at forsørge deres familie. Fagbladet 3F har afsløret vold og chikane mod syersker, der syede tøj til en række danske butikker og til modegiganten H&M.

Det er det første af en række uformelle møder, som Fagbladet 3F afholder for at inddrage medlemmer og tillidsfolk i debatter om aktuelle emner, der har været oppe i Fagbladet. Alle interesserede er velkomne.