11 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

March for medmenneskelighed

Arrangement

March for medmenneskelighed

Deltagerne samles ved Shellhuset og går derfra til Københavns Rådhusplads. Håbet er at bidrage til, at beslutningstagerne i Danmark bliver mere fleksible i forhold til flygtninge og indvandrere. Læs program nederst i artiklen!

FOTO: Mette Kramer Kristensen
1 af 1
09 apr 2017

Medmenneskelighed. Det er overskriften for et tværpolitisk arrangement palmesøndag den 9. april i København om flygtninge og indvandrere.

På denne årsdag for nazi-Tysklands besættelse af Danmark i 1940 samles deltagerne klokken 13 ved Shellhuset i Kampmannsgade, (Gestapos hovedkvarter som blev bombet under krigen), og går herfra til Rådhuspladsen. Arrangørerne opfordrer til at medbringe kirsebærlaurbær- eller anden gren med grønne blade.

"Håbet er, at arrangementet kan bidrage til, at beslutningstagerne i Danmark bliver mere fleksible, så også de mange sagsbehandlere i Udlændingestyrelsen og medlemmerne af Flygtningenævnet kan få større frihed til at følge konventioner og ret og rimelighed."

Nour Amora og Simon Ask står for musikken. Nour er palæstinensisk/syrisk guitarist, Simon Ask er en ung dansk guitarist.

"Sammen tager de hver deres musikalske og kulturelle baggrund med sig og skaber igennem syriske og danske melodier et unikt mix af vestlig og arabisk musik. For igennem musikken at skildre den svære rejse som flygtning og mødet med det danske, men også for at vise alle de gode og nye ting et kulturmøde kan bringe med sig.

Målet med demonstrationen er, at alle de forskellige grupper, som arbejder for bedre behandling af flygtninge og indvandrere, og alle mulige andre mennesker, gamle kolleger, venner og familie på tværs af partiskel og religioner samles og endnu stærkere får gjort opmærksom på de mange sørgelige og urimelige forhold, som finder sted her i Danmark. Eksempler: kvoteflygtninge, sammensætningen af Flygtningenævnet, menneskerettighedskonventionen, børnekonventionen, de mange sager i pressen om udsendelse af afviste asylansøgere."

Program

Kl. 13.00: Start på Vester Farimagsgade 23 (lige ved Shellhuset nær Vesterport Station). Kort velkomsttale af Arendse Jacobi.

Vi går sammen ad Kampmansgade via Axeltorv og Vesterbrogade til Rådhuspladsen.

Musik af Nour Amora og Simon Ask. De vil med deres musik skildre den svære rejse som flygtning og mødet med det danske.

Kl. ca. 13.40: Kort tale af Arendse Jacobi og introduktion af næste taler, præst Leif Bork Hansen.

Musik af Nour og Simon.

Kl. 14.30: Tale af Mozhdeh Ghasemiyani, psykolog hos Røde Kors og tidligere udsendt af Læger Uden Grænser. Mozhdeh er selv flygtning og arbejder med traumatiserede flygtninge, især børn.

Slutteligt musik igen.

Vi glæder os til at se jer!