For første gang i 13 år vil flere unge være elektrikere, murere og kokke, mens færre går efter studenterhuen, skriver 3F.dk
For første gang i mange år var der flere unge, der søgte ind på erhvervsuddannelserne – det betyder et endnu større behov for praktikpladser.
Søren Heisel.
Tal fra Undervisningsministeriet viser, at samlet set har 19,6 procent af eleverne fra 9. og 10. klasse sat kryds ved en erhvervsuddannelse, da de i år skulle vælge ungdomsuddannelse. Sidste år var det 18,8 procent, så det er en stigning på knap én procent.
Det store flertal af de unge vælger stadig de gymnasiale uddannelser, men der er alligevel et mindre fald i søgningen. 73,0 procent af de unge søger en gymnasial uddannelse. I 2013 var procenten på 73,6 procent.
Tallene viser også, at unge med indvandrer baggrund oftere vælger gymnasiet end unge af dansk herkomst.
I 3F pointerer forbundssekretær Søren Heisel, at det er glædeligt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse.
- Men selvom det er lykkedes, tyder meget på, at der stadig skal gøres en større indsats for at få flere unge med en anden etnisk baggrund end dansk til at vælge en erhvervsuddannelse, siger han.
Samtidig viser nye tal, at praktikpladsmanglen aldrig har været større. I juni måned var der 13.346 praktikpladssøgende. Det er det største antal siden 2003, som er det tidligste tal, man kan finde i Undervisningsministeriets statistik på området.
- Vi får flere og flere unge, der ikke kan finde praktikplads samtidig med, at der er en støt nedadgående tendens i antallet af oprettede praktikpladser. I foråret var der oven i købet flere unge, der søgte ind på erhvervsuddannelserne for første gang i mange år – det betyder et endnu større behov for praktikpladser, siger Søren Heisel.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278