16 Apr 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Henrik Herløv Lund 70 år

Rund fødselsdag

Henrik Herløv Lund 70 år

Henrik Herløv Lund, økonom og samfundsdebattør, København, runder i dag 70 år.

1 af 1

Henrik Herløv Lund, økonom og samfundsdebattør, København, 70 runder i dag 70 år.

Henrik har igennem en årrække været en økonomisk og politisk uafhængig iagttager, der indenfor centrum-venstre har bidraget med analyser og oplæg om velfærd, økonomisk politik og neoliberalisme. Først fra 2004 til 2010 som medlem af Den Alternative Velfærdskommission sammen med blandt andre professorerne Jesper Jespersen og Per Schultz Jørgensen.

Fritiden bruges sammen med og til at sørge for familien samt til selv at spille musik (guitar) og til at nyde koncerter, hvad enten det er klassisk, rock eller jazz.

Og sideløbende hermed og siden som forfatter til en række analyser udsendt gennem eget nyhedsbrev "Kritiske analyser" samt debatindlæg, kommentarer og kronikker i diverse dagblade og DR-debatprogrammer. Er blogger i Arbejderen.

Henrik Herløv Lunds professionelle løbebane falder i tre dele:

Først som aktiv i fagbevægelsen 1972 til 1982, hvor han var fællestillidsmand for 1000 medarbejdere P&T.

Dernæst tog han uddannelsen som cand.scient.adm fra RUC, hvorfra han dimitterede 1988. Det førte endelig til en karriere som embedsmand i det offentlige med opgaver indenfor økonomi og forvaltning, dels i den kommunale sektor (Roskilde og Københavns Kommuner), dels i den statslige sektor (Trafikministeriet, DSB og Sundhedsstyrelsen).

Herudover har Henrik Herløv Lund undervist på Niels Brock i international økonomi og samfundsfag og på Forvaltningshøjskolen (i dag Metropol) i blandt andet nationaløkonomi og kommunal økonomi.

Fritiden bruges sammen med og til at sørge for familien samt til selv at spille musik (guitar) og til at nyde koncerter, hvad enten det er klassisk, rock eller jazz. Henrik Herløv Lund er gift med Annelise Herløv Lund (specialskolelærer). De har sønnen Mathias og datteren Astrid.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. nov. 2020 - 06:03   23. nov. 2020 - 14:09

Rund dag

aj@arbejderen.dk