23 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Jens Peter Madsen 70 år

Navne

Jens Peter Madsen 70 år

Historiefortæller og foredragsholder, Jens Peter Madsen, Davinde, Odense har rundet 70 år den 5. april.

FOTO: Ard Jongsma
1 af 1

Historiefortæller og foredragsholder, Jens Peter Madsen, Davinde, Odense har rundet 70 år den 5. april.

Jens Peter er tidligere efterskolelærer på Faxehus Efterskole på Sydsjælland, og han var senest seminarielærer ved pædagoguddannelsen i Odense. Han har i over 25 år optrådt med og undervist i mundtlig fortællekunst over hele landet og i andre nordiske lande.

Jens Peter er udøver af en meget gammel mundtlig tradition - at fortælle lige ud af hovedet og uden bog – som han har lært at kende fra sine bedstemødre og lærere gennem sin barndom på landet i Åle ved Horsens. Hans repertoire spænder vidt, og han er særlig kendt for de mange historier om barndommen og ungdommen, som han selv har forfattet.

Jens Peter er en meget efterspurgt foredragsholder, som underholder med og taler om mundtlig fortællekunst – og giver inspiration til, hvordan man selv kommer i gang med at fortælle i familierne på tværs af generationer. Han optræder overalt i landet og fortæller sine historier alene eller sammen med andre fortællere og musikere.

Jens Peter Madsen har i en årrække bidraget til det frivillige arbejde omkring mundtlig fortælling, blandt andet i Odense Fortællekreds, og han er initiativtager til Spoken Word Festival i Odense, som startede i 2010. Han blev kåret til Årets Fynbo i 2012 af Fynske Medier for dette initiativ og sit arbejde for den mundtlige fortællekunst på Fyn.

Han er forfatter af bogen ”Lige ud af hovedet og uden bog – sådan bliver du verdens bedste historiefortæller”, og mange af hans historier findes på internettet i video og podcast.

Jens Peter Madsen har 4 børn og 8 børnebørn, og han bor sammen med sin hustru i landsbyen Davinde ved Odense, hvor han er en aktiv deltager i mange lokale aktiviteter.

Davinde den 23. marts 2020.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. apr. 2020 - 09:41   06. apr. 2020 - 09:44

Tillykke

af Jens Peter Madsen