23 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Vores bror og politiske kammerat fylder 60 år

Tillykke

Vores bror og politiske kammerat fylder 60 år

Vi ønsker dig tillykke, Raleb Ansari.

1 af 1

Aktivist, tolk, besøgsven, Manchester United-fan er bare nogle af de ting, Raleb Ansari kan kalde sig selv. Ralib flygtede som helt ung til Danmark. Som statsløs fadi-kurder var han blevet smidt ud af Irak af Saddam Hussein.

Alle, som kender Raleb, ved, at han er en god kammerat, der altid vil dele det, han har, uanset hvor lidt han har til sig selv bagefter.

I 80'erne blev Raleb aktiv i Land og Folk-bevægelsen, og hans tanker om lighed, solidaritet og retfærdighed bragte han med sig ind KirkeAsyl i 2010, hvor han blev talsperson for de 282 udviste irakere, og hvor han også fungerede som tolk, da han taler hele seks forskellige sprog.

Raleb har til trods for at have tilbragt næsten to årtier i henholdsvis Sandholmlejren og Kærshovedgård formået at bevare sit engagement, gode humør og ikke mindst sin kampgejst, hvilket har gjort ham både til besøgsven i Ellebækfængslet, aktiv i asylpolitik og til talsperson for sultestrejken i Kærshovedgård.

Raleb bor til daglig på Kærshovedgård, men er lige nu fængslet for ikke at overholde sin meldepligt. Han står til udvisning af Danmark.

Raleb siger tit: Jeg er vokset op her i samfundet, jeg var en del af det her samfund. Jeg har haft mange gode venner her og har arbejdet mange forskellige steder. Jeg vil meget gerne have mit liv tilbage, et almindeligt liv. Man kan ikke leve et almindeligt liv i lejren.

Alle, som kender Raleb, ved, at han er en god kammerat, der altid vil dele det, han har, uanset hvor lidt han har til sig selv bagefter.

Vi ønsker dig tillykke Raleb med de 60 år den 2. juni i år.

Kampen fortsætter!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. jun. 2020 - 12:07   03. jun. 2020 - 09:59

Tillykke

af Stine S, Stine H, Frede, Maja, Lone og Kristine