Havnearbejderdernes talsmand i Esbjerg, Karl Jørgensen, bliver frifundet og løsladt efter et halvt års uberettiget fængsling. 4-500 arbejdere fra hele landet møder op foran retsbygningen for at vise deres soldaritet med Karl Jørgensen
Karl Jørgensen står anklaget for at have tilskyndet to havnearbejdere til at sætte ild til et KFK-lager på havnen i Esbjerg under havnearbejdernes over ti uger lange strejke mod Schlüter-regeringens dagpengeforringelser.
Under afhøringerne i retten kommer det frem, at de to havnearbejder er blevet presset af politiet til at sige, at Karl Jørgensen stod bag branden.
Havnearbejderne strejker fra 6. decemer 1982 til 17. februar 1983 for at få fjernet Schlüter-regeringens indgreb i retten til at få supplerende understøttelse. Indgrebet betød at landets havnearbejdere kunne se frem til en lønnedgang på 15-20 procent.
2000 havnearbejdere fra 20 danske havnebyer deltager i strejken. Schlüters indgreb bliver ikke taget af bordet, men strejken betyder at regeringen må give dispensation for reglerne om supplerende dagpenge for en række grupper på arbejdsmarkedet.
Arbejdskampen bliver en af de hårdeste i landet siden Anden Verdenskrig på grund af politiets brutale overfald på havnearbejdernes blokade mod skurebrækkere.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278