Radikalt EU-kritiske Netværk sætter grundloven og EU-forfatningen til debat
Vil den kommende EU-forfatning betyde at Unionen er på vej mod en egentlig statsdannelse?
Kan Danmark overleve som en selvstændig nation, hvis EU får en forfatning?
Det er nogle af de spørgsmål, som Radikalt EU-kritiske Netværk vil sætte til debat på lørdag den 2. november på Borups Højskole i København.
Regeringens repræsentant i EU-konventets ledelse, Henning Christophersen mener ikke at EU-forfatningen truer den danske grundlov.
- Denne grundtraktat vil have nogle forfatningsmæssige træk, men det vil ikke være en forfatning på den måde, at den træder i stedet for de nationale grundlove/forfatninger, har Henning Christophersen udtalt til det ny Notat.
Men det beroliger slet ikke de EU-kritiske kredse, siger Jørgen Raffnsøe fra Radikalt EU-kritisk Netværk.
Den grundtraktat, der vil komme ud af EU-konventets arbejde vil betyde endnu et skridt nærmere en statsdannelse i Europa, mener Jørgen Raffnsøe.
Også professor i statsret Henning Koch advarer mod konsekvenserne af en EU-forfatning.
- Man kan ikke forestille sig den danske grundlov og en unionsforfatning som konkurrerende modeller. Det vil blive et fuldstændigt mareridt, siger Henning Koch til det ny Notat.
Henning Koch fra Københavns Universitet er en af oplægsholderne på debatmødet. De to øvrige er advokat Annemarie Engel fra Svendborg og lektor Ole Tonsgaard ved Århus Universitet. Der er fri adgang for alle interesserede.
Debatmøde om grundloven og EU, lørdag den 2. november kl. 13-17 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278