Følger mester med, når du er på job?
Følger mester med, når du er på job?
Hvad stiller fagbevægelsen op overfor overvågning i arbejdslivet? Fagligt aktive og tillidsvalgte inviteres til åbent møde 1. februar i København.
Når du afleverer din arbejdsgiverbetalte telefon eller computer tilbage til arbejdsgiveren, så ligger der rigtig mange skjulte data, som vil være tilgængelige for arbejdsgiveren, hvis man ikke er omhyggelig med at rense udstyret.
Følger mester med, når du er på job? I dag er der allerede flere eksempler på afskedigelser på grund af overvågning.
I Aarhus blev ansatte i Midttrafik udsat for GPS-overvågning. På Aarhus Havn blev nogle kranførere fyret på grund af nogle private sms'er, som ledelsen havde læst på deres telefoner. Brevhemmeligheden blev krænket, slog en retssag fast, men fyringerne stod ved magt.
Det er "nu også muligt for din arbejdsgiver at få kvalificerede gæt på, om du kan finde på at sige op eller reagere på manglende efteruddannelse og lønefterslæb. Et konkret eksempel er virksomheden Workday, der allerede opererer i København," skriver Byggefagenes Samvirke København.
Mandag den 1. februar klokken 16 til 18 i Tikøbgade 9 i København afholder samvirket det første af en række åbne møder om, hvad vi gør som fagligt aktive, og hvad fagbevægelsen stiller op overfor overvågningens indtog på de danske arbejdspladser.
Her vil være oplæg ved Mikkel Nonboe, forbundssekretær i IT-fagforbundet PROSA, Lars Andersen, murersvend hos Jeudan, Cecilia Richard, advokat hos Dansk El-forbund, Ulrik Spannow, BAT-kartellet, og Arne Grevsen, næstformand i LO.
Alle interesserede – især tillidsvalgte – er velkommen til mødet.