28 Apr 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Ryanair vil anerkende fagforeninger

Efter europæiske strejkevarsler

Ryanair vil anerkende fagforeninger

For at undgå strejker, giver Ryanair løfter om at anerkende fagforeninger for piloter.

Ryanair kommer med løfter efter strejkevarsler i Italien, Irland, Tyskland, Spanien, Portugal og Storbritannien.
FOTO: (Tony Brierton © (CC BY 3.0)
1 af 1

Flyselskabet Ryanair er for første gang nogensinde klar til at anerkende piloternes fagforening i Italien.

Ryanair presset på pengepungen efter piloternes strejkevarsler i seks lande

Ryyanair har sendt et brev med løftet til den italienske fagforening Anpac, der havde planlagt strejke i fredags med krav om at repræsentere piloterne overfor flyselskabet. Anpac aflyste efter Ryanairs løfter strejken.

>> LÆS OGSÅ: PENSIONSKASSER HAR AKTIER I RYANAIR

Selskabet åbner i brevet til Anpac også op for, at fagforeningerne for piloter i Irland, Tyskland, Spanien og Portugal samt Storbritannien kan anerkendes. I alle landene truer strejker, blandt andet onsdag i denne uge i Irland.

Ryanairs chef, Michael O'Leary, siger ifølge det britiske dagblad Morning Star, at selskaber vil anerkende pilot-fagforeninger "for at berolige passagerer, der frygter at få deres rejseplaner forstyrret".

– Hvis den bedste måde at opnå dette på, er ved at tale med vores piloter igennem en anerkendt fagforeningsproces, så er vi parate til at gøre det, siger O'Leary.

Pilot-fagforeningerne gransker i øjeblikket brevet fra Ryanair, men er umiddelbart skeptiske overfor løfterne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. dec. 2017 - 10:11   19. dec. 2017 - 11:29

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk
Ryanair
  • Det irskbaserede lavprisflyselskab Ryanair Ltd. blev etableret i 1985 og var Europas første af sin slags. I dag er det Europas største flyselskab målt på kunder.
  • Ryanair kritiseres af nuværende og tidligere ansatte for elendige løn- og arbejdsforhold, som også fører til løn- og arbejdspres hos konkurrerende flyselskaber. Kunder og konkurrenter kritiserer også dets prispolitik med talrige gebyrer, der først fremkommer sent i bestillingen af billetter.
  • Selskabet flyver ofte til mindre lufthavne for at minimere handlingomkostningerne på jorden. For eksempel lander dets fly til Stockholm i en lufthavn 100 kilometer syd for Stockholm. Københavns Lufthavn har i overensstemmelse med denne strategi ikke hidtil været befløjet af Ryanair, men det ændrede sig fra marts 2015, hvor Ryanair åbnede en base i lufthavnen.
  • Ifølge forbundet 3F har ansatte i Norge arbejdet for en månedsløn på 10.000 kroner, ingen løn under sygdom og ingen fast arbejdstid. Dertil kommer, at de ansatte selv skal betale 200 kroner månedligt for leje af uniform de første 12 måneder, og hvis de vil sige op, koster det et gebyr på 1500 kroner.

>> Se temasite om Ryanair-konflikten her