06 Jul 2022  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Arbejderen får ny redaktør

Vagtskifte

Arbejderen får ny redaktør

Den 1. april tiltræder 35-årige Anders Sørensen som ny ansvarshavende redaktør for Arbejderen.

Anders Sørensen har igennem mange år været tilknyttet Arbejderen – både som trykker, som journalist og nu som webredaktør.
FOTO: Morten Larsen
1 af 1

Når Arbejderen om to måneder siger farvel til papiravisen, sker det med en ny redaktør ved roret. Den 1. april tiltræder den 35-årige Anders Sørensen som ansvarshavende redaktør for Danmarks røde dagblad.

Jeg anser det for en æressag at sikre, at Danmark også fremover har et medie som Arbejderen.
Anders Sørensen, ansvarshavende redaktør fra 1. april

Anders Sørensen har igennem mange år været tilknyttet Arbejderen – både som trykker, som journalist og nu som webredaktør. Han er medlem af landsledelsen i Kommunistisk Parti og var spidskandidat for Liste R ved sidste kommunalvalg.

Anders Sørensen bor i Københavns Nordvestkvarter sammen med sin kone og tre børn. Og han ser frem til sit nye job:

– Jeg anser det for en æressag at sikre, at Danmark også fremover har et medie som Arbejderen. Et medie som ikke hykler objektivitet, men som åbent vedstår at forfægte arbejderklassens interesser. Det bliver helt sikkert ikke nogen nem opgave, men med verdens bedste læsere i ryggen er alt muligt.

Overgangen fra papiravis til et primært netmedie er den første opgave, den nye redaktør kommer til at stå overfor.

>> LÆS OGSÅ: Sidste papiravis udkommer den 1. maj

– En af de helt store udfordringer er at sikre Arbejderens indtægtsgrundlag efter overgangen til netmedie. Der er ikke mange successer at skele til i branchen, når det kommer til at sælge nyheder på nettet. På den anden side er der intet andet medie med en så unik læserskare som Arbejderen. En læserskare som hvert år samler 1,2 millioner kroner ind, og som gør en uvurderlig indsats for at udbrede kendskabet til avisen.

Udviklingen i danskernes medieforbrug har da også hjulpet overgangen til netmedie en del på vej, fastslår Anders Sørensen:

– Vi estimerer at have 6-7000 læsere af papiravisen. På Arbejderen.dk har vi i løbet af de sidste 30 dage haft 84.000 brugere. For langt hovedparten af vores læsere er Arbejderen altså allerede synonym med Arbejderen.dk, og det er jo et godt udgangspunkt!

Arbejderens nuværende redaktør, Birthe Sørensen, fratræder stillingen efter 19 år på posten.

– Jeg er blevet 63 år og ønsker at nedtrappe mit arbejde, men vil stadig være tilknyttet avisen i et aller andet omfang. Jeg synes, det rigtige tidspunkt at skifte redaktør er nu, hvor avisen træder ind i en helt ny epoke. Jeg må jo indrømme, at mine kompetencer først og fremmest er knyttet til papiravisen, siger Birthe Sørensen.

Arbejderen afholder reception torsdag den 11. april klokken 16 for at markere redaktørskiftet og sige farvel til papiravisen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. mar. 2019 - 07:00   01. mar. 2019 - 07:10

Arbejderen

red@arbejderen.dk