Selv om det er vemodigt at sige farvel til papiravisen, så giver Arbejderens netavis mange muligheder og vil fortsat være en rigtig god avis.
Vi har allerede i dag et fællesskab omkring Arbejderen, som mange borgerlige medier vil se på med misundelse.
Freja Wedenborg
Det var der stor enighed om, da godt 60 medlemmer af Kommunistisk Parti sidste lørdag var samlet til mediekonference for at diskutere, hvad overgangen til netavis kommer til at betyde, og hvilke muligheder og nye udfordringer det stiller.
>> LÆS OGSÅ: Sidste papiravis udkommer den 1. maj
– Det er naturligvis ærgerligt, at vi lukker papiravisen. Men Landsledelsens beslutning muliggør, at vores parti fastholder et kommunistisk medie, og at vi nu kan fokusere på den nye række af udfordringer, det stiller for partiet og for alle, der bidrager til Arbejderen, sagde Jørgen Petersen, formand for Kommunistisk Parti, da han bød velkommen til konferencen.
Han understregede også, at der i partiets afdelinger over hele landet har været opbakning til beslutningen, og at diskussionerne har haft et fælles og fremadrettet afsæt.
Nye udfordringer
Blandt de udfordringer, der nu skal løses, er at sikre, at alle, unge som gamle, lærer netmediets muligheder at kende, så de kan være med til at popularisere dem.
En anden udfordring er at få flere læsere til at bidrage økonomisk og helst ved at tegne et abonnement. Derfor vil der i den kommende periode blive gennemført en abonnementskampagne, og her vil partiafdelingerne have særlige opgaver med at sprede materiale og hænge plakater op.
– Med annoncer på Facebook, plakater i gadebilledet og flyers til gadeuddelinger vil vi udnytte EU-parlamentsvalget til at gøre opmærksom på, at Arbejderen er EU-modstandens nyhedsmedie, forklarede Anders Sørensen, webredaktør for Arbejderen.
Han understregede, at Arbejderen i dag har langt flere læsere på hjemmesiden end som papiravis. Og at Arbejderen.dk de sidste 30 dage har haft 84.000 unikke besøg.
Han opfordrede også partimedlemmerne til at være med til at udbrede kendskabet til Arbejderens daglige udsendelse på Messenger og Arbejderens nyhedsbrev, som efter overgang til netavis vil udkomme dagligt.
Der vil også fortsat være mulighed for, at partiafdelingerne kan lave gadefremstød med avisen, selvom papiravisen lukker. Eksempevis vil det være muligt at bestille udvalgte artikler på print, som kan deles ud sammen med en flyer om avisen.
– Vi kan også tage tablets med på gaden for at demonstrere, hvordan hjemmesiden fungerer, foreslog Lotte Rørtoft-Madsen.
Mere læserkontakt
Allerede i dag har Arbejderen rigtig god kontakt til mange læsere. Den kontakt skal udbygges endnu mere, mener avisens redaktion.
– I dag er den mest udbredte form for læserinddragelse de mange aktiviteter, der gennemføres over hele landet for at samle penge ind til Arbejderen. Det vil vi gerne udvide fremover til også at omfatte flere læsermøder og flere debatter. Arbejderen skal kort sagt ikke kun være et medie, man læser, men også som samler, inspirerer og udfordrer de mennesker, som hver dag kæmper for en bedre fremtid, forklarede Anders Sørensen.
Den linje var der opbakning til blandt deltagerne på konferencen.
– Vi har allerede i dag et fællesskab omkring Arbejderen, som mange borgerlige medier vil se på med misundelse. Vores fællesskab handler om at ville forandre verden, og det er en fantastisk stor kraft, sagde Freja Wedenborg og fremhævede, at man også kan lave fælles projekter sammen med læserne – eller tilbyde hjælp til særlige projekter.
Nogle steder kan man også overveje at etablere lokale afdelinger af Arbejderens Venner, foreslog Connie Trudslev fra Aalborg.
Her har man med succes etableret Foreningen Venner af dagbladet Arbejderen, som har stået for gennemførelsen af Den Lille Røde Festival, som foreløbig er blevet gennemført to gange – og vil finde sted igen til sommer.
– Det er en anderledes måde at gøre Arbejderen kendt på, lød det fra Connie Trudslev.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278