restauration og kantiner som arbejder som løsarbejder (reserver), og det vil påvirke opgørelsen af dagpenge, da mange ikke har fuld tid ved arbejde som reserve.
af Inge Lidholm, medlem i RestaurationsBranchens Forbund
Jeg har læst jeres artikel om de medlemmer som kommer i klemme, i forbindelse med det forlig der er indgået vedrørende flere i arbejde.
Jeg skal gøre opmærksom på, at RBF's medlemmer også bliver ramt hårdt med det forlig der er indgået, at dagpenge opgøres per dag, i stedet for timer. Vi er en stor gruppe indenfor hotel - restauration og kantiner som arbejder som løsarbejder (reserver), og det vil påvirke opgørelsen af dagpenge, da mange ikke har fuld tid ved arbejde som reserve.
Det kan godt være, at regeringen har et ønske om, at flere skal i arbejde, men der er mange mennesker i Danmark som ikke har et ni til fire job. Alle de mennesker som holder sig i gang med løsarbejde, skal så yderligere straffes, ved at de hurtigere opbruger deres dagpengeret.
Ja - nu jeg er i gang med pennen, vil jeg da lige fortælle om en mand (kok, 37 år), der ikke fik et job, fordi han var for gammel.
Når vi taler om flere i arbejde, så spørger jeg mig selv, hvor skal de i arbejde? Hvis arbejdsgiverne 'kun' vil have de unge og smarte, hvad skal så de 'gamle' lave?
Hvorfor stiller regeringen ikke krav til arbejdsgiverne, at de skal ansætte personale så der er en bred alderssammensætning, således at der bliver plads til alle på arbejdsmarkedet. Der er alligevel ingen arbejdsgiver i dag, der ansætter folk, som regner med at have dem for hele livet. Statistikken viser, at 800.000 mennesker skifter job hvert år, så det kan ikke være mange steder, at den ansatte er på samme arbejdsplads i mere end fem år.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278