Det er muligt, at Pernille Rosenkrantz-Theil (PR-T) fra Enhedslisten har det godt med at kalde mig overklasse-arrogant, men hun har det tilsyneladende mindre godt med fakta
af Charlotte Dyremose, skattepolitisk ordfører, Det Konservative Folkeparti
Hendes debatindlæg om et socialt skattestop var behæftet med ganske alvorlige fejltagelser. (Dagbladet Arbejderen 21. januar. red.)
PR-T påstår, at Det Konservative Folkepartis skattepolitik vil medføre, at alle, der tjener under 275.000 kroner om året skal betale mere. Det er forkert.
Når regeringen om ganske kort tid gennemfører sin skattereform, vil PR-T og alle andre kunne se, at Det Konservative Folkeparti netop sikrer, at ingen fuldtidsbeskæftigede stiger i skat. Vi vil nemlig sikre en ligelig og retfærdig fordeling samtidig med, at vi belønner de tusinder, der troligt møder op på arbejde og afleverer en stor del af deres indkomst til vores fælles velfærd.
For det er jo det, det drejer sig om. At skaffe flere penge til velfærd. Så vidt jeg kan forstå, er PR-T fuldstændig enig i denne betragtning, men hendes vej er godt nok en anden, end den de fleste økonomer anbefaler. For når PR-T taler om, at skaffe grundlag for gratis uddannelser, gratis sundhedssystem, hjemmehjælp, veje og alle de andre goder, som vi betragter som velfærd, taler hun i samme åndedrag om, hvordan skatten gerne må stige. Det er hverken særlig gennemtænkt, hensigtsmæssigt eller økonomisk forsvarligt.
Problemet er jo netop, at skatten i Danmark er så høj, at alt for mange ikke ønsker at give den en ekstra skalle. Det betyder, at vi mister ganske mange skatteindtægter. Det, vi konservative gerne vil, er at sikre, at langt flere kan se også det økonomisk gode i at arbejde ekstra. Det gør vi ved at sænke skatten på arbejdsindkomst. Dermed får vi flere til at arbejde mere og dermed flere lønkroner, som vi så kan beskatte. Ganske vist mindre hårdt, end vi gør i dag, men mindre skat er dog bedre end ingen skat.
Endelig fordrejer PR-T efter bedste evne min bemærkning om at være asocial over for de mennesker, der godt kan nyde velfærdsgoderne, men ikke gider at yde til dem. Pointen her er netop ordet 'gider', og jeg vil gerne gentage, at jeg ærlig talt ikke har nogen problemer med, at de mennesker der kan arbejde, men ikke gider ikke bliver belønnet af en skattereform. Dem, der har fortjent en belønning, er dem, der ved at møde dag efter dag på deres arbejde - uanset hvilket arbejde, det måtte være - skaffer os de skatteindtægter, der bliver omsat til velfærd.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278