Rundt om i landet sidder Dansk Folkeparti med indflydelse i kommunerne. Og den indflydelse bruger de til at skære ned på de sociale velfærdsydelser
af Line Barfod, MF, Enhedslisten
'De ældre og svage må ikke blive ofre for nedprioritering og omsorgssvigt, fordi der mangler penge i kommunekassen.' Sådan kan man læse i Dansk Folkepartis handlingsprogram. Og sådan vil de gerne præsentere sig selv. Som de ældres værner og beskytter, som det sociale parti, som den lille mands garant i flertallet bag VK-regeringen.
Men det har ikke noget på sig. Rundt om i landet sidder Dansk Folkeparti med indflydelse i kommunerne. Og den indflydelse bruger de til at skære ned på de sociale velfærdsydelser, herunder ældreområdet.
Det har Enhedslisten dokumenteret med en grundig undersøgelse af alle de 131 kommuner, hvor Dansk Folkeparti er repræsenteret. For nogle vil tallene være overraskende. Under alle omstændigheder er de ikke til at tage fejl af:
I 96 kommuner har Dansk Folkeparti stemt for nedskæringer på de sociale velfærdsydelser. Det er 3/4 af de kommuner, hvor partiet er repræsenteret.
I 64 kommuner har Dansk Folkeparti stemt for nedskæringer, der rammer de ældre. Det er knap halvdelen af de kommuner, hvor partiet er repræsenteret.
Med denne undersøgelse har vi pillet det møjsommeligt konstruerede billede af partiet som et socialt parti, der særligt tager sig af de ældre, fra hinanden. Tilbage står det mere virkelige billede af et parti, som hykler.
Når det kommer til stykket, opfører Dansk Folkeparti sig nøjagtig lige som de andre nedskæringspartier. De er ansvarlige over for byrådskollegerne, men uansvarlige over for de ældre borgere, og parat til hvadsomhelst for at komme ind i varmen og 'få indflydelse'.
Nogle af partiets byrødder vil sikkert jamre og undskylde sig med de svære betingelser og de økonomiske rammer. Men de har kun deres egne folketingsmedlemmer at takke for disse betingelser. Dansk Folkeparti stemmer imod forslag, som kan lette kommunerens økonomi, de godkendte aftalen mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi, de sikrer regeringens asociale skattestop, og de stemmer for skattelettelser til erhvervslivet..
Mn der er én forskel på Dansk Folkeparti og f.eks. Venstre, Konservative og Socialdemokratiet. Pia Kjærsgaards parti vil ikke stå ved nedskæringspolitikken. Derfor er der brug for denne reelle vælgeroplysning.
Det står enhver vælger frit for at stemme på - endnu - et nedskæringsparti, der også gerne ofrer de ældre. Men de bør i det mindste vide, hvad de stemmer på,
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278