Syv partier har travlt med at få vedtaget en ny lov, som inviterer Dansk Folkeparti til at være med til at fordele rovet fra satspuljetyveriet
af Leif Larsen
At der er tale om jaskeri, tyder det på, når der midt under lovens hurtige gang gennem lovmaskinen pludselig kom et ændringsforslag fra finansminister Thor Pedersen (V).
I forslaget til en ny satsreguleringslov fra november stod der, at loven skulle træde i kraft 1. januar 2004. Forleden blev den dato - uden nogen motivering - ændret til 1. juli 2003, altså et halvt år tidligere..
8. maj gik lovforslaget igennem 2. behandling på under to minutter og 3.. behandling finder sted torsdag den 15. maj , igen i det håb , at det er en snuptagsløsning, der kører igennem uden debat.
Det eneste loven skal bruges til er, at Dansk Folkeparti, som i årevis har protesteret voldsomt mod disse årlige milliontyverier, nu pludselig inviteres med til at fordele rovet bag lukkede døre, fra pensionister, efterlønnere , arbejdsløse , unge på uddannelsesstøtte og andre af de allerfattigste i samfundet.
Alle de mange fejl, som Rigerevisionen har påpeget bliver stort set ikke berørt af den nye lov. Væk er hensynet til Grundlovens paragraf 46 om, at 'Ingen udgift må afholdes uden hjemmel i den af Folketinget vedtagne finanslov'.
Finansminister Thor Pedersen er ikke nem at kyse. Han har simpelthen foreslået, at satsreguleringsloven 'strømlines', så det ulovlige gøres lovligt. Partierne Venstre, Konservative, Socialdemokratiet, Radikale, Kristelige, SF og nu minsandten også Dansk Folkeparti vil om formiddagen torsdag den 15. maj stemme for en række lovændringer, som betyder, at de hidtidige tyverier, der i alt har været 18 milliarder kr., fortsætter som hidtil.
Vi sætter nu vor lid til Enhedslisten, der som det eneste parti i Folketinget vil stemme imod satspuljetyverierne, men i virkeligheden burde der rejses en retssag mod politikerne,. Desværre kan en retssag trække ud i årevis.
Det har vi været vidner til med 'Scharla Nielsen sagen' , hvor lovgiverne begyndte at opkræve penge længe før en given lov var trådt i kraft.
Her tog det fem år, før retsmøderne omsider blev fastslået til at skulle finde sted i februar 2004.
Det samme er ved at ske med retssagen om Den Sociale Pensionsfonds formue på 155 milliarder kr. (2003).
Foreløbig er der gået over to år fra stævningen blev modtaget af daværende statsminister Poul Nyrup, som straks videresendte den til Kammeradvokatens kontor, som ikke har noget hastværk. Grove løjer . Men hvad kan en gruppe pensionister og efterlønnere gøre?
I Den Koordinerende gruppe har vi tænkt os at protestere mod satspuljeloven, når den kommer til tredje behandling torsdag den 15. maj. Det sker ved uddeling af løbesedler foran på slotspladsen ved rytterstatuen .. fra kl. 10-13
Send en mail til: leif.eigil@tdcadsl.dk med gode ideer, så vi kan fortsætte afsløringerne om de ældrepolitiske sager, vi arbejder med i Den Koordinerende Gruppe.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278