Det kommer ikke bag på os, at regeringen nu trækker sit angreb på dagpengesystemet tilbage. Protesterne har været massive - både fra arbejdsgivere og fagforeninger
fra SiD Silkeborg
SiD-Silkeborg har løbende advaret regeringen mod at forringe forholdene for ledige. Der er fra lokale arbejdspladser og fra møder i fagforeningen sendt protester og udtalelser til beskæftigelsesministeren, ligesom fagforeningen ved flere lejligheder har haft foretræde for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg for at forklare vore holdninger.
Når regeringen alligevel fortsatte og lavede forlig om dagpengeforringelserne, så var det ud fra deres ønske om at splitte lønmodtagerne og deres faglige organisationer. Hvor de med en karensdag på den ene side ramte de såkaldt højtlønnede, så betød forslaget om en beregning af dagpenge ud fra et års indtægt, at de lavest lønnede og dem med længere ledighedsperioder ville få deres dagpengesatser reduceret. Det er et brud på det solidariske grundlag, som vi ønsker, at a-kassen skal arbejder ud fra.
Det er glædeligt at det massive pres har tvunget regeringen til at trække forslaget.
Men det frikender ikke regeringen. Finanslovsforslaget er stadig asocialt og det rammer de svageste grupper.
SiD-Silkeborg vil arbejde for, at de andre asociale dele i finansloven bliver ændret.
Slagtningen af 3500 skolepraktikpladser skal tages af bordet, sammen med den drastiske beskæring af elevernes løn. Besparelserne på byfornyelsen skal opgives og salg af almene boliger skal stoppes. Fagbevægelsens ulandssekretariat skal sikres bevillinger, så fagbevægelsen fortsat kan bidrage til arbejdet i de fattigste lande. Endelig vil besparelserne på Arbejdstilsynet og en fjernelse af retten til BST føre til en fortsat forringelse af arbejdsmiljøet.
De sidste døgns politiske striptease fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti på dagpengeområdet har afsløret, at politikerne ikke har meget indsigt i forholdene for almindelige mennesker.
Derfor tilbyder SiD-Silkeborg politikerne Claus Hjorth Frederiksen, Thor Pedersen og Pia Kjærsgård en dags praktik i fagforeningen. Vi vil tilrettelægge et forløb, hvor de møder både ledige og folk i arbejde, ligesom medlemmer med en arbejdsskade kan fortælle, hvordan det er at blive ramt af et farligt arbejdsmiljø. Vi kan ikke garantere, at de vil blive mødt med klapsalver overalt - men vi er overbeviste om, at de vil kunne lære en hel del om virkeligheden for vore medlemmer.
Vedtaget på et møde i SiD Silkeborg i sidste uge.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278