16 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Hvor naiv kan man være...

Hvor naiv kan man være...

Onsdag, 03. december, 2003, 00:00:00

Nogle professorer foreslår nu i ramme alvor, at vi skal arbejde flere timer - så vil vi blive mindre stressede!

fra SiD Bryggeriarbejdernes Fagforening for København og omegn
Hvordan kan så højt uddannede mennesker være så naive? De må da kende de undersøgelser der viser, at cirka 370.000 lønmodtagere har overarbejde hver uge, og at fuldtidsarbejdende mænd i gennemsnit er på arbejde i 43 trekvart time om ugen, fuldtidsarbejdende kvinder i 40 trekvart time.
Der er ikke noget, der tyder på, at folk bliver mindre stressede eller nedslidte af det, tværtimod. Det kan vore medlemmer på bryggerier og depoter tale med om.
Lønmodtagerne har kun ét modsvar til arbejdsgivernes forsøg på at øge udnyttelsen af arbejdskraften. Det er at tilbringe kortest mulig tid på arbejdet, så der bliver mere tid til familie og venner, til at udvikle sig som menneske. Da det samtidig vil gavne beskæftigelsen og folkesundheden, er der ikke noget at betænke sig på.
Vi arbejder allerede for meget. Lad os i stedet fordele arbejdet langt bedre, så nogle af de mange hundred tusind, der er sat uden for arbejdsmarkedet, får en chance!
Derfor deltager bryggeriarbejderne i den kampagne, som blev startet op på konferencen for skifteholdarbejdere den 22. november 2003. Kravene er:
Nedsat arbejdstid med fuld lønkompensation. For skifteholdsarbejdere er 30-timers ugen simpelt hen en forudsætning for at komme af med overarbejdet.
Langt større indflydelse på arbejdstidens tilrettelæggelse
Konferencen afviste klart blandt andet Dansk Industris ønsker om at beskære eller fjerne tillæggene for arbejde på ubekvemme arbejdstider.
At vi lægger vægt på disse krav, betyder ikke, at vi har glemt de øvrige krav, vi har indsendt til vore forhandlere: En ekstra uges ferie og forhøjelse af ferieprocenten, fuld løn under sygdom og tilskadekomst, forhøjelse af skifteholdstillægget, fratrædelsesordninger med afgangsbeløb og tilbud om omskoling/uddannelse, samt højere pension. I solidaritet med de lavtlønnede kræver vi også en drastisk forhøjelse af mindstelønnen.
Vi afviser arbejdsgivernes klynkeri om, at de ikke har råd. Vi vil ikke se med blide øjne på et overenskomstresultat, som ser bort fra disse berettigede krav!

Vedtaget på generalforsamling 29. november.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. dec. 2003 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp