19 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Hvilke tiltag?

Hvilke tiltag?

Tirsdag, 10. februar, 2004, 00:00:00

Vi vil godt vide hvilke tiltag i det forgangne år, der ifølge Beskæftigelsesministeriets hjemmeside påstås at være iværksat for at afhjælpe den konstant stigende ledighed blandt akademikere?

fra Mette Rasmussen, Frederiksberg
Her er hvad der stod på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside: www.bm.dk:
'Selvom meget tyder på, at ledigheden falder i år, så vil vi fortsat følge udviklingen tæt og sætte ind med tiltag over for særlige grupper af ledige, hvis det bliver nødvendigt. Det gjorde vi også i det forgangne år, for eksempel for at afhjælpe ledigheden blandt akademikere, slutter Claus Hjort Frederiksen.'
www.bm.dk postuleres endvidere følgende:
'Arbejdsløsheden stiger fortsat, men stigningen er aftaget. Det viser nye tal fra Danmarks statistik. Hvor der i første halvdel af 2003 blev 3-4000 flere arbejdsløse hver måned, er der i den seneste måned 'kun' kommet 2000 flere arbejdsløse til.'
Undertegnede er uddannet bibliotekar fra Danmarks Biblioteksskole i 1998 med to et halvt års arbejdserfaring indenfor uddannelsesbibliotekssektoren.
Jeg blev arbejdsløs 1. oktober 2001 og siden har det været umuligt at få et bibliotekarjob. Desuden kender jeg adskillige andre akademikere med længere uddannelser end min, som heller ikke kan få job indenfor deres uddannelsesfeldt.
Der skrives næsten dagligt i pressen om den stadigt stigende arbejdsløshed for akademikere. Derfor er vi mange der er dødtrætte af den manipulation og bagatalisering, som Beskæftigelsesministeriet udspyr omkring arbejdsløshedstallene.
Hvis du går ind på AAK's hjemmeside (www.aak.dk) under ledighedsstatisk, vil du se at arbejdsløsheden er steget fra 4,8 procent af arbejdsstyrken i september 2001 til 7,4 procent af arbejdsstyrken i september 2003. Så vi må konstatere, at din 'afhjælpning' af ledigheden blandt akademikere ingenting har hjulpet, tværimod.
Vi vil godt vide hvilke tiltag i det forgangne år, der ifølge Beskæftigelsesministeriets hjemmeside påstås at være iværksat for at afhjælpe den konstant stigende ledighed blandt akademikere? Er det relevante opkvalificeringskurser? For eksempel de fremragende lange it-kurser for akademikere, som blev iværksat under SR-regeringen (undertegnede deltog, og fik job som bibliotekar inden kursets udløb)? Eller bliver vi blot sendt ud som næsten gratis arbejdskraft i job med løntilskud, hvor vi ellers ville blive ansat på ordinær vis, hvis ordningen ikke eksisterede?

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. feb. 2004 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp