07 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Regeringen bluffer

Regeringen bluffer

Fredag, 15. oktober, 2004, 00:00:00

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er utrolig dygtig til at holde befolkningen hen med snak. Siden han tiltrådte som statsminister, er arbejdsløsheden vokset støt og roligt, men alligevel hører vi ham gang på gang sige, at nu er arbejdsløshedskurven knækket. Enhver ved imidlertid, hvilken vej det er gået

af Klub 10, Metal Århus
Arbejdsløshedstallet har sat ny rekord med 175.000 ledige og cirka ligeså mange er på bistandsydelse. Statsministeren fandt det dog ikke umagen værd at nævne noget om dette problem i sin tale ved Folketingets åbning.
Tværtimod fik vi en masse sniksnak om, hvor godt han syntes, det går og hvordan optimismen blomstrer i Danmark samtidig med, at antallet af langtidsledige nærmest er eksploderet på kort tid.
Anders Fogh Rasmussen må snart erkende, at han ikke kan snakke opsvinget i gang. Der skal mere konkrete initiativer til. Det kan for eksempel ske i form af offentlige investeringer og anlægsarbejder og udbygning af infrastrukturen. På den måde kommer nogle af de mange arbejdsløse i job.
Regeringen er efterhånden blevet verdenskendt for at sige et - og så gøre noget helt andet. Seneste eksempel herpå er, at de vil styrke uddannelse- og efteruddannelse. Men fakta er, at regeringen siden 2001 har gennemført massive milliardbesparelser på tekniske skoler, handelsskoler og i folkeskolen. De har afskaffet uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne og fjernet skolepraktikken på en lang række fag. På voksen- og efteruddannelserne er tilskuddene beskåret samtidig med, at der er indført øget brugerbetaling.
Alt i alt en utrolig farlig vej at betræde, i en tid hvor det handler om det stik modsatte, nemlig at forbedre hele vores uddannelsessystem for her igennem at styrke dansk viden, knowhow og konkurrenceevne i den globaliserede verden.
Generalforsamlingen tager skarpt afstand fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen's planer om at lempe virksomhedernes ansvar for arbejdsmiljøet og lige så stille skubbe ansvaret for sikkerhed på arbejdspladsen over på medarbejderne.
Det er arbejdsgiverne der har ledelsesretten, og dermed er det også arbejdsgiverens ansvar, at der et ordentligt og sikkert arbejdsmiljø på arbejdspladsen!

Vedtaget på generalforsamling 12. oktober.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. okt. 2004 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp