Her i vores kommune har vi en gruppe, der hedder Fællessocialisterne. Vi holder nogle offentlige, politiske foredrag i løbet af vinteren i samarbejde med Enhedslisten og SF
af Janni Milsted
De kan handle om socialisme og kapitalisme og herunder miljøpolitik, privatisering, menneskerettigheder og som sidste gang ' Mobilisering'. ' Skab et Danmark vi kan være bekendt'.
Vi havde Per Schultz Jørgensen ude og holde foredrag. Det var rigtigt godt. Det handlede om de mange udviklingstræk i der danske samfund, der vækker bekymring. Det gælder de utallige stramninger overfor arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, indvandrere og flygtninge. Der rejses ustandseligt krav om strengere straffe som svar på sociale problemer.
Det er prisværdigt, at en gruppe mennesker på tværs af partier har taget initiativ til at protestere over den holdning og det menneskesyn, der er ved at blive accepteret i dagens Danmark. Jeg kan kun opfordre til at melde sig til Mobilisering. Der bliver afholdt forskellige konferencer, der omhandler disse problemer og man opfordres til at holde møder over hele landet.
@u:Læs mere: www.mobilisering.dk
Fællessocialisterne opstiller også til kommunalvalget.
Men i løbet af året holder vi internt det, vi kalder spisemøder. Så mødes vi på skift hos hinanden og værterne har så lavet dejlig mad. Man bestemmer selv niveauet for retterne, og vi har gennem årene kun betalt 25 kr. for maden, og udgifterne til drikkevarerne, deler vi.
Vi spiser i ca. halvanden time, og så går vi over til dagsorden og diskuterer politik. Vi er naturligvis ikke altid enige om tingene, men det er dejligt at få diskuteret de forskellige problemstillinger. Sidste møde handlede det meget foredraget om mobilisering og om den kommende kommunesammenlægning, som vi alle syntes er trukket ned over hovedet på os, og også uden at der er argumenteret for, at tingenes tilstand vil blive bedre eller billigere.
Vi havde ikke lyst til bare at acceptere denne sammenlægning. Det er som om alle bare tager det for givet, at sådan er det bare. Der er fra regeringens side blevet talt om, at vores kommuner er for små, men der er meget mindre kommuner både i Tyskland og i Frankrig.
Måske skal vi til at være en slags 'foregangsland' i EU for at få større kommuner alle steder! Vi kan ikke se andet end, at det vil blive mere udemokratisk med store kommuner, og det vil koste mange ressourcer at omlægge alle kommunerne. Allerede nu søger mange af de ansatte, der kan få andet arbejde væk fra kommunerne, da der skal fyres mange ansatte.
Ud over disse politiske diskussioner er der også plads til hyggesnak, og pludselig var der nogle af mændene, der begyndte at tale om gamle, gode danske retter. Vi svælgede i brunkål med røget flæsk, i gule ærter med flæsk og medisterpølse, grønlangkål og røget skinke, æbleflæsk, blodpølse med kanelsukker og æblemos, stegte sild i eddike, sylte, finker og så videre.
Ja, så blev jeg meget inspireret til menuen, når jeg skal holde julefrokost med indsamling til arbejderen. Jeg lover, at jeg vil lave nogle af de gode gamle retter af vores dejlige grisekød. Vi sender grise til slagteren i næste uge, så der bliver nok af kød at tage af.
Jeg lover, at det bliver en god julefrokost på Jørslevlyst, så jeg håber, at mange har lyst til at tage på landet den 27. november og få en god dag ud af det.
Brunkål
Tag et hvidkålshoved og snit det groft. Kom smør eller fedt i en stor gryde. Lad det brune og kom hvidkålen i. Kom salt og peber i. Rør rundt i den til hvidkålen er blevet blank. Kom et stykke fersk eller røget flæsk eller begge dele ned i gryden til hvidkålen. Kom vand ved.
Lad det koge ved svagt blus til kødet er mørt. Rør i det af og til og se efter, om der stadig er vand ved. Efter ca. en time kommes store, skrællede kartofler i og koges med. Server brunkålen med groft rugbrød og sennep til.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278