18 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Nej til tvangsudlicitering

Nej til tvangsudlicitering

Onsdag, 15. februar, 2006, 00:00:00

Hvorfor gøre det vanskeligere at indlicitere, hvis kommunen kan se fordele i en indlicitering?

fra amts/kommunale 3F tillidsfolk
Den borgerlige regering forsætter sit ideologiske felttog imod de kommunale arbejdspladser og ansatte. Det nye skud på stammen er et lovforslag, der pålægger kommunerne:
- At private firmaer fremover skal eje mindst 25 procent af kommunalt ejede selskaber, der leverer serviceydelser.
- At en kommune der byder på private opgaver og de kommer til at fylde mere end 25 procent, så er man som kommune tvunget til at afhænde ejerskabet.
- At der kun kan oprettes kommunale selskaber, hvor der i forvejen ikke findes et privat.
Lovforslaget vil i stor udstrækning begrænse kommunernes muligheder og incitament til at udvikle bæredygtige og økonomisk velfunderede arbejdspladser, der understøtter kommunens samlede opgaver, organisation og økonomi så kommunens borgere får mest muligt service ud af kommunens budget.
Lovforslaget vil vanskeliggøre indlicitering af opgaver. Hvorfor gøre det vanskeligere at indlicitere, hvis kommunen kan se fordele i en indlicitering. Dette kan kun kaldes ren liberalisme og socialhjælp til det private erhvervsliv.
I modsætning til det image som regeringen forsøger at opretholde som en slags socialdemokratisk plus minus ti procent politik, kan man konstatere, at det er et forslag, der er en direkte parallel til Thatchers ideologiske korstog i firserne.
I hendes første valgperiode indførte Thatcher en slags udfordringsret og i hendes anden periode blev det en tvunget privatisering. Resultaterne lod ikke vente på sig, fallitbo i jernbanesektoren, a-kraftværkerne der gik konkurs og øget brugerbetaling samt dårligt privat styret hjemmehjælp til pensionisterne. De sidste sørgelige rester af det britiske kommunale selvstyre røg med i købet.
3F Kommunale Landsbrancheklub har altid set det for vigtigt, at kommunalt ansatte skal dygtiggøre sig, engagere sig og uddanne sig for at være på højde med nutidens og fremtidens krav for herigennem at sikre konsolideringen, bevarelsen og udviklingen af gode velfungerende offentlige arbejdspladser med sund økonomi.
Vi kan frygte, at incitamentet fra de offentlige ansatte vil forsvinde, hvis perspektivet er lovforslagets pligt til privat overdragelse.
Landsbrancheklubben frygter for de kommunale arbejdspladsers ve og vel, når borgerlige liberalistiske politiske lovforslag begrænser det kommunale selvstyre og hermed kommunernes egne muligheder for at udvikle sunde og gode kommunale arbejdspladser.
Tag lovforslaget af bordet.

Vedtaget på Svendborgskolen 9. februar.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. feb. 2006 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp