Majid Samari, en 37-årig iransk asylsøger, som var flygtet til Danmark og søgte asyl og beskyttelse hos danske myndigheder, begik selvmord, efter han fik afslag på asyl, og da han fik besked på, at han vil blive sendt tilbage til Iran
af Organisationen for iranske flygtninge og De strejkende asylsøgere
Majid ønskede blot at leve i sikkerhed og leve et menneskeligt liv i et land, hvor man tilsyneladende respekterer mennesker og deres ret til at leve i fred og sikkerhed. Men Majid blev afvist, og han blev tvunget til at 'vælge' døden frem for et liv med frygten for det, der kunne ske ham i Iran under det iranske islamiske regime.
Majids mor kommer til Danmark for at begrave sin søn i det land, hvor sønnen søgte beskyttelse, men blev afvist. Majid måtte ikke blive i Danmark, imens han var i live. Nu efter døden, vil han blive begravet i udkanten af en dansk kirkegård.
De afviste asylsøgere, som frygter at vende tilbage til forfølgelse og tortur i deres hjemlande, eller nægter at vende tilbage til deres krigsramte lande, bliver enten tvunget til at tage tilbage, eller de og deres børn skal bo på et asylcenter på ubestemt tid og under kummerlige forhold.
Disse mennesker bliver frataget retten til at begynde en normal tilværelse i Danmark. En hel del af asylsøgerne kan ikke se andet alternativ til de elendige forhold, som de befinder sig i i Danmark og på asylcentrene, end at tage deres eget liv.
Den umenneskelige danske asylpolitik, frygten for at blive sendt tilbage til det helvede, som asylsøgerne flygter fra, frygtelige forhold på de danske asylcentre, lange ventetider og uvidenhed om fremtiden er blandt de årsager, der ødelægger mange asylsøgere og deres børn i Danmark.
Vis din solidaritet med Majid Samaris familie og venner og vis din protest mod den danske regerings asylpolitik
På vegne af Majids familie og alle dem, der støtter hans familie og asylsøgernes krav om en menneskelig behandling af dem og deres sager.
Majid Samari begraves i dag tirsdag den 27. juni. Demonstration på Christiansborg Slotsplads kl. 11.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278