Forligspartierne i Århus Byråd udtaler, at forliget i videst muligt omfang er styret uden om serviceforringelser. Det er ikke rigtigt!
fra FOA Århus
Hovedparten af alle sparemål indenfor ældreområdet rammer både borgerne og medarbejderne. En forringet budgetramme indebærer, at der år for år bliver færre penge til at klare flere ældre.
Det betyder konkret, at enten skal medarbejderne løbe stærkere, eller den ældre må vænne sig til et forringet serviceniveau. Oveni kommer mindre hjælp til de lokalcentre, der står med akutte problemer. En skjult nednormering og en markant forringet service.
Mindre hjemmesygepleje, færre sundhedsbesøg, mindre tilskud til ældreidræt, større egenbetaling for flere ydelser, er nogle af de andre forringelser, der indgår i forliget.
Det betyder, at det forebyggende arbejde forringes, at de ældres almindelige livskvalitet forringes, og at flere af dem derfor på et tidligere tidspunkt får brug for mere hjælp. Men det kan de ikke få. Budgetrammen er begrænset.
Forliget markerer i virkeligheden øgede forringelser af vilkårene for de ældre fra budgetår til budgetår. Samtidig trækker det store veksler på de ansatte, for det er forudsat, at de vil løbe stærkere for at dække over de faktiske forringelser.
Men grænsen er for længst nået. Personalet i ældreplejen topper i forvejen på det alt for høje sygefravær - massive strukturændringer i ældreområdet er i forvejen i mange tilfælde kompenseret ved forringede normeringer, så alt for mange stillinger holdes ledige alt for længe, for at overholde budgetterne.
Med budgetforliget har flertallet i byrådet valgt en sparevej, som ikke bare skubber problemerne foran sig, men vil mangedoble dem.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278